Van erre lehetőség? Megoldható valahogy? (beszélgetés)
olyat is lehet, hogy csak számlaadó vagyok, nem tudom az pontosan hogy működik, de van ilyen :-D
nem kell kiváltani az EV-t, csak kérni kell valamit az önkormányzatnál, ami alapján kiadnak számlatömböt és utána tudok hivatalosan dolgozni, mégse EV-ként.
Vagy alkalmazottként is dolgozhatok kft-ben. Van szerencsére sok verzió
gyes alatt fizetés nélküli szabin van.
Szerintem nem lehetetlen, de nem biztos, hogy megéri, rengetegbe kerül egy egyéni vállalkozás.
áhhh, kizárt dolog, hogy az ottani hr-essel beszéljek, kb.az első adandó alkalommal kirúgnának...inkább előtte megnézem milyen lehetőségeim vannak, aztán közlöm velük a tényeket.
Másnak is van több állása a munkahelyemen, de ők ugye főállásban dolgoznak ott, nem gyes-en vannak, stb...így meg a franc tudja, hogy mi hogy van ilyenkor. :-/
Hát, a munkáltatóddal szemben nem valami fair a dolog...
De ettől függetlenül, ha egyéni vállalkozó vagy, akkor magad után kell fizetned a járulékaidat, és a két dolog (e.v. + állás) ütni fogja egymást...
A gyes lejárta után azért számold azt ki, hogy a szabikkal meg a táppénzzel mennyire jársz jól a következő babánál!
Ha az eredeti munkahelyed 8 órás, akkor elvileg csak úgy vállalhatnál máshol, ha fizetés nélküli szabira írnak ki.
De hogy ez gyes alatt hogy néz ki... kérdezd meg a céged HR-esét, vagy a bérszámfejtőt...
Én félek, hogy ezt így nem nagyon lehet...
GYED után GYES alatt vissza szeretnék menni részmunkaidőbe dolgozni, de nem az eredeti munkahelyemre, hanem mint egyéni vállalkozó, viszont szeretném, hogy megmaradjon a rendes állásom is, akitől a GYED-et kapom (ők nem engedik, hogy heti 30 órában dolgozzak, de amit nyújtanának, az meg nekem nem felel meg).
Még a GYES alatt szeretnék teherbe esni a 2.babával, és mikor lejár a GYES-em, akkor szeretném kivenni a felhalmozódott szabadságokat, majd táppénzre menni, hogy a következő babánál is megmaradjon a rendes állásom és tőlük kapjam a GYED-et, stb...
Vajon ez megoldható hivatalosan? Nem szeretnék feketén dolgozni.
További ajánlott fórumok:
- Tudtok olyan hitel, kölcsön lehetőséget ajánlani 1, 5M-ra ami minimálbérre épül?
- Shea vajat szeretnék vásárolni Szegeden, ismer valaki olyan helyet ahol erre lehetőség van?
- Szeretném, ha évet ismételne a gyermekem, de az osztályfőnöke szerint nincs erre lehetőség, valóban így van?
- Segítséget kérnék bizonyos oldalról szeretnék lejelentkezni, de nem találok sehol erre lehetőséget:( valaki tudna segíteni?
- CD-ről szeretnék letörölni zenéket. Megoldható valahogy? Legyetek szívesek részletesen leírni, hogy kell.
- Lehet-e online igényelni Hatósági Erkölcsi Bizonyítványt? Van-e erre lehetőség vagy csak postai úton lehetséges?