Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Van egy talán ázsiai gyerekjáték. Kergetőzünk... fórum

Van egy talán ázsiai gyerekjáték. Kergetőzünk... (beszélgetés)

aug. 1. 16:12
Mondjuk ebben egyáltalán nincsen kergetőzés.
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Anyagi)
aug. 1. 15:50
Ez az, köszönöm.
9. Anyagi (válaszként erre: 7. - Smaragdzöld 🐉)
aug. 1. 12:46

Nem is tudtam, hogy ez a neve - de lehet!

Egy vonalról indulnak/futnak a résztvevők és velük szembe, egy másik vonalnál, vagy a falnál áll aki irányítja a játékot.

Indulj felszólításra a gyerekek elindulnak, dermedj meg felszólításra mozdulatlanná kell dermedniük. Akit ezek után mozogni lát az irányító játékos, az kiesik a játékból.

Az olvadj fel felszólításra tovább futhatnak.

Ezt a két felszólítást többször, egész gyakorisággal lehet mondani!

Az a játék nyertese, aki először éri el a falat!

És ő lesz a következő irányítója a játéknak!

Nem emlékszem pontosan, milyen szavakat használtunk, de a rövid, egy szótagos szavaknál kevesebb a vitalehetőség!

Így talán lehet használni a jég és víz kefejezéseket is...?

aug. 1. 11:25
Szoborjáték, tényleg... Az olvadj felt elfelejtettem hozzátenni, pedig használtuk azt is. A kislány 3 éves, de már a szüleivel is gyakorolja, ha meg akar lógni előlük.
aug. 1. 10:45

Nem tudom, hogy milyen eredetű játék, és pontosan mire gondolsz.

Amit én ismerek: a szoborjáték, amit óvodások játszanak, és annak továbbfejlesztett vagy bővített formái, a "Dermedj meg!" és "Dermedj meg és olvadj fel!" Ezekben viszont nincs dögönyözés. 🙂

aug. 1. 10:03

Igen, valószínű.

Azt is odatettem, hogy " Fagyjál meg! " Vagy te ezt láttad valamelyik játszótéren? Nem hiszem, hogy csak úgy kipattan egy szülő fejéből.

A fogócska persze " nemzetközi ".

aug. 1. 09:52
Én azt értem, csak azt mondom hogy a játék, fogócskázás, dögönyözés, nem egy univerzális dolog ami jó esetben jön a szülőknek/nagyszülőknek zsigerből? Szóval hogy ez nem valami regionális hagyományokon alapuló különleges szokás, hanem kb. mindenki ilyeneket játszik minden kisgyerekkel szerte a világban... De valószínű, hogy magát a kérdést sem értem akkor. 😅
aug. 1. 09:39

Azt írtam, hogy " talán ". Mintha valami ázsiai filmben láttam volna.

Figyeld meg a szóhasználatot. Most azt írtam, hogy " mintha ". Azért kérdeztem, hogy van e valaki, aki ezt a játékot ismeri.

aug. 1. 09:28
Ebben amúgy mi az "ázsiai gyerekjáték"? A fogócska? Meg ilyenek egyébként nem pattannak ki minden szülő fejéből magától, anélkül, hogy lenne egy "ázsiai gyerekjáték" hozzá? 😅
aug. 1. 09:14
Nem.
júl. 31. 22:42
"Van egy, - talán ázsiai gyerekjáték. Kergetőzünk az unokámmal és amikor mégse tudom elkapni, akkor mondom, hogy "Fagyjál meg"! Erre rögtön megáll, én meg elkapom és jól megdögönyözöm, de nem csak ebből áll a játék. Tudtok erről valamit?"

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook