Van egy talán ázsiai gyerekjáték. Kergetőzünk... (beszélgetés)
Nem is tudtam, hogy ez a neve - de lehet!
Egy vonalról indulnak/futnak a résztvevők és velük szembe, egy másik vonalnál, vagy a falnál áll aki irányítja a játékot.
Indulj felszólításra a gyerekek elindulnak, dermedj meg felszólításra mozdulatlanná kell dermedniük. Akit ezek után mozogni lát az irányító játékos, az kiesik a játékból.
Az olvadj fel felszólításra tovább futhatnak.
Ezt a két felszólítást többször, egész gyakorisággal lehet mondani!
Az a játék nyertese, aki először éri el a falat!
És ő lesz a következő irányítója a játéknak!
Nem emlékszem pontosan, milyen szavakat használtunk, de a rövid, egy szótagos szavaknál kevesebb a vitalehetőség!
Így talán lehet használni a jég és víz kefejezéseket is...?
Nem tudom, hogy milyen eredetű játék, és pontosan mire gondolsz.
Amit én ismerek: a szoborjáték, amit óvodások játszanak, és annak továbbfejlesztett vagy bővített formái, a "Dermedj meg!" és "Dermedj meg és olvadj fel!" Ezekben viszont nincs dögönyözés. 🙂
Igen, valószínű.
Azt is odatettem, hogy " Fagyjál meg! " Vagy te ezt láttad valamelyik játszótéren? Nem hiszem, hogy csak úgy kipattan egy szülő fejéből.
A fogócska persze " nemzetközi ".
Azt írtam, hogy " talán ". Mintha valami ázsiai filmben láttam volna.
Figyeld meg a szóhasználatot. Most azt írtam, hogy " mintha ". Azért kérdeztem, hogy van e valaki, aki ezt a játékot ismeri.
További ajánlott fórumok:
- Hol lehet eladni a sok használt gyerekjátékot, ruhát?
- Ismersz valami jópofa gyerekjátékot, amihez nem kell játék? Mint pl. a barkoba?
- Tud valaki ajánlani érintőképernyős gyerekjátékot?
- Hol érdemes gyerekjátékot hirdetni a két nagy aukciós oldalon kívül?
- Tudja valaki hol lehet leopárdmintás és tigrismintás vásznat/anyagot venni gyerekjáték készítéshez?
- Ismered-e azt a régi gyerekjátékot, hogy BIGE?