Ismered-e azt a régi gyerekjátékot, hogy BIGE? (tudásbázis)
Ezt már szeretem! Másik ember is akad, aki ismeri, hallott a játékról. Az előző válaszom szövege itt is vonatkozó, még egyszer nem írom le.
Ami a görkorcsolyát illeti, biztosan remek dolog lehetett, sajnos az én gyerek koromban az utcánk még nem volt lekövezve, így szóba sem jöhetett. (A vastag poros út miatt a kerékpározás tanulási eredményem bemutatása során, akkorát estem, hogy öröm volt nézni. Persze Gyerek voltam! 1946.)
a nevét én is ismerem, de játszani nem játszottam vele.
Gyerekkoromban kedvencem a görkorcsolya volt:)
Amikor még nem a számítógép, a TV, magnó, sőt még a rádió (és egyéb mai modern "kütyük") nem álltak rendelkezésre, a gyerekek maguk készítette játékokkal foglalkoztak, versenyeztek, játszottak. Egyik ilyen kedvenc játék volt a BIGE.
A Bige
Ideális méretei: Átmérője=15-20 mm, hossza=150 mm.
Anyaga: kemény fa (Például: körte, alma, bükk, akác).
Kinézete: két végén egyenletesen, kihegyezve.
Kellett még egy ütő pálca hozzá, szintén kemény fából, olyan 20 mm átmérőtől vékonyodó, 1 méteres.
A játék menete:
A földre letett Bigére az ütő pálcával rá kellett ütni (valamelyik végét eltalálni) úgy, hogy az repüljön fel a levegőbe, majd a levegőben is eltalálni és tovább ütni.
Több gyerek versenye pedig:
Kisorsolt sorrendben ütni, és a megegyezés szerinti darab ütés-párral, ki tudja messzebb eljuttatni a Bigéjét. Egyszerre csak egy játékos üt, a többi figyel.
Így leírva egyszerűnek tűnő játék, de a valóságban elég nehéz, főleg a levegőben eltalálása a Bigének. Remekeket lehetett vele szórakozni, és addig is a jó levegőn, de a házaktól távolabb, mert különben 1-2 ablak bánta volna a játékot. Mi általában 8 fős "bandában" játszottunk, nem csak a bigét, más játékokat is.
További ajánlott fórumok:
- Hol lehet eladni a sok használt gyerekjátékot, ruhát?
- Ismersz valami jópofa gyerekjátékot, amihez nem kell játék? Mint pl. a barkoba?
- Tud valaki ajánlani érintőképernyős gyerekjátékot?
- Van egy talán ázsiai gyerekjáték. Kergetőzünk...
- Hol érdemes gyerekjátékot hirdetni a két nagy aukciós oldalon kívül?
- Tudja valaki hol lehet leopárdmintás és tigrismintás vásznat/anyagot venni gyerekjáték készítéshez?