Van egy aranyhalam (akváriumban) 2 napos a víz benne és enyhén zavaros illetve a teteje olyan mintha zsíros, olajos lenne.Mit tehetek vele? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Jövőhéten kedden lesz két hete, hogy halakat tettem az akváriumba. Előtte három nappal telepítettem az akváriumot. Pár napja, elkezdett habosodni a víz széle, az akvárium falánál, illetve a növények levelei körül. Fehér színű hab, és kissé nyálkás az akvárium oldala, legalábbis, ahogy hozzáértem, így éreztem, és a kezemen halvány szürkés színű valami maradt. Alga lenne máris????? Kitisztítottam a szűrőt is, de megint ott a hab. Két harcsám van, mollyk, guppi, dániók, kardfarkúak. Mitől lehet a hab?
Mit csináljak vele???
Igen az a valami ami lóg belőle az a ka-ka.Nem nem gömb akváriumban van,nem akarom nagy stressznek kitenni,téglalap alakú.De jól elvan szerintem,tettem neki tükörlapot,hogy ne legyen egyedül.Fickándoztik,pakolja a kavicsokat.A lárvákat nem szereti az enyém sem.Nekem a beta halak nem bírták,megtudták hogy elkerülnek az eredeti helyükről akkor biztos megpusztultak.:(
Köszi a válaszokat.
Még egy kérdés Milyen időközönként kell takarítani az akváriumot?Lehte e néha néha bele önteni vizet mikor úgy látom hogy kevesebb van benne???
Gondolom,hogy gömb akváriumod van.
Régebben én is arra vágytam,aranyhallal,mint a filmekben. ;)Aztán felvilágosítottak,hogy ez hosszútávon nem működik,mert a hal megbolondul benne. :(
Aztán kaptam gömböt egy Betta halacskával.Mi csak száraz "Sera" lemezest adunk a halainknak,annyit,amit rövid időn belül elfogyasztanak,napi 1x.A vízzavarosodást a sok kaja,ha nincs buborékoztató is okozhatja.
Nálunk a szúnyoglárva nem jött be,így azt nem szoktam adni.Széklet tekintetében nem tudok nyilatkozni nem figyelem,bár olykor lóg a halakból vmi. ;DDDD
Szia! A férjemnek az akvarusztika a hobbija. Ezt a címet üzeni: www.forum.akvarisztika.info
Ott kérdezz. Amúgy b.csabai vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Ha ma kifognám az aranyhalat... (3 kívánság)
- Pusztulnak a halak az akváriumban - mivel, hogyan takarítsak?
- Hogyan irthatók ki a csigák az akváriumból?
- Az aranyhalat egy akváriumba lehet tenni a vitorláshallal?
- Egy 20-25 literes akváriumba milyen halakat ajánlanátok?
- Tengeri csigat raktam az akváriumba szerintetek ettől lehet zavaros a viz?