Az aranyhalat egy akváriumba lehet tenni a vitorláshallal? (tudásbázis)
Kaptam egy vitrolást,mert a volt akváriumában mindenkit bántott-megölt....párom mondta,hogy kell neki egy barát,hozott egy koi pontyot a tóból,és elvannak,de szerintem csak azért,mert akkora a másik hal is,mint ő,és nem mer neki menni!
Sziasztok! Megfigyeltem, hogy a fekete halam folyton kergeti a pirosat. Ez ugye nem lehet baj?
Megeszik azt a tetejéről is, ne aggódj.
Én egyszer adok neki egy nap, reggel. Már mindig nagyon várja, izgatottan úszkál.
Éjjel meg nem kell fény, nekik is kell aludni :)
Megpróbálhatod a lesüllyedő kaját is, csak vigyázz, ha nem eszik meg ne hogy bomlásnak induljon... A világítást általában neonnal szokták pótolni, azt nem tudom, hogy mennyi vízhez milyen erősségű kell, ennek utána kéne nézni valami szakkönyvben, vagy az interneten.
És milyen erősségű világítás kell nekik? Nappal a természetes fényt használom, este pedig mikor már énis csak tv-t nézek, felkapcsolok nekik egy kis-éjszakai gyereklámpát. Nemtudom elég-e. Olyan nehezen veszik észre h szórtam egykis kaját a vízbe, mert ezek a golyók nem süllyednek le. Ne adjak nekik olyat is, ami lesüllyed az aksi aljára?
Szia! Éjszakára nem kell nekik világítás, gondolj csak a természetre, éjszaka sötét van. Nem baj, ha kis szemű a talaj, tudják, hogy az nem kaja. Én naponta egyszer szoktam etetni, de lehet kétszer is kisebb adagban. Igazából nem szerencsés teljesen vizet cserélni, mert ezzel felborítod a biológiai egyensúlyt, meg azzal, hogy kifogdosod a halakat jó kis stressz éri őket. Ha megfelelő időközönként cseréled részlegesen a vizet(kb. két hetente), illetve elég ideig világítasz nekik, akkor nem lesz szükség nagytakarításra. Tény, hogy minél nagyobb egy akvárium, annál könnyebb fenntartani az egyensúlyt.
Kezdő aranyhaltartóként kezdenek felmerülni bennem a kérdések! Éjjelre is kell nekik világítás? Egynap hányszor kell nekik enni adni? Az nem baj, ha az aljzat apró köves, nem eszik meg? Már most látom, h a régi halaimhoz képest (Betta, Molly, Guppy, Neon) ők már most látszik h kakiltak? Ezért , milyen sűrűm cseréljem teljesen a vízet?
Esőcsepp köszönöm! Vigyázok!:)
Most néztem vissza a fórumba, megnéztem a képeidet, nagyon aranyos kis halacskák! Vigyázz rájuk!
Reméltem is h még nőnek!:D
Köszönöm szépen! Akkor most megnyugodtam h nem beteg... Egyébként ezt az öreges kifakulós dolgot úgy olvastam.. azt írták ha öreg lesz a hal, kifakul:D És ezek picinek számítanak v nagynak?
Húúú, nagyon szép ez az akvárium!
Nagyon cukik a halak, főleg a fehér az 5. képen. Vicces feje van :)
A fehérnek szerintem az a pötty eredetileg is ott volt, nekem úgy tűnik.
Nagyon szépek, vigyázz rájuk :)
Persze az úszik a víz tetején, majd onnan fogják megenni. Ha éhesek. Nézem a képeket.
Nyitottam egy naplót, aranyhalak címmmel! Oda tettem a képeket! Az egyiken nagyon jól látszik a fehér farokszóján a piros pötty! Adtam nekik enni is egy picit, direkt vettem aranyhaltápot, de ez csak úszik a tetején, a halaknak fel sem tűnt h adtam nekik enni..
nem annyira picik,bár nemtudom mihez hasonlítani.a fekete az nagyobb a többinél.csinálok képet és felteszem
Örülök, hogy kaptál szépeket! Legyen nagyon sok örömöd bennük! :-)
"talán kifakult mert öreg?" ezen de jót nevettem :)))))
Gratulálok a halakhoz, majd tegyél fel képet :)
A piros pötty reméljük nem valami betegség jele. Majd látod később, hogy alakul.
Hogy öreg azt kétlem, ezek a halak nagyon sokáig élnek, gondolom még picik, nem?
Na csajok!megvettem a halakat,1fekete és 1fehér teleszkópszeműt,és egy sima pirosat.de a fehérnek észrevettem h a farokúszójan van egy piros pötty.talán kifakult mert öreg?
Van itt minden! Nyuszi, kecske, kutya, tyúk, kaméleon, teknősbéka, halacskák, kanári.
Most látom, nyuszijaid is vannak?
Annyira édik azok is!
Olyan édik, ugye? :))) Kis bambulák.
Igen, az otthoni barátnőmnek 4-5 volt mind másfajták. A teleszkópszeműeknél vigyázni kell viszont ,mert a többi csipkedheti a szemét :(
Hát ez jó kérdés, erről nem tudok semmit, csak véleményt: szerintem olyan kis nyuszik, hogy egymást sose bántanák.:-)
Szorítunk, sok sikert :) Jól nézd meg őket, ne látszódjon rajtuk semmi sérülés. Élénkek legyenek.
Igen, szép nagy már az enyém, farokkal együtt 20 cm :)
Indulok megvenni! Ha már beköltöztek akkor én is fényképezek!
Rágugliztam a teleszkópszeműre, és nagyon édes! Ilyet akarok!! Egyébként fajtától függetlenül megférnek egymás mellett az aranyhalak?
Szorítok! Biztos találsz majd szépeket! :-)
De kis cuki! Egy kicsit elvágyódtam... Nekem mindig fekete teleszkópszemű aranyhalaim voltak, imádtam a kis bamba arcukat. :-) De már nem lehet, az lenne a 3. akvárium a házban...
További ajánlott fórumok: