Van egy 5éves nev.fiam, hogy keressem meg az örökbeadott testvéreit? (tudásbázis kérdés)
Csatlakoznék az előttem szólóhoz: igaz, hogy csak az örökbefogadott kereshet.Úgy tudom 14 vagy 16 éves korától az örökbefogadó szülő beleegyezésével, 18 éves korától egyedül, akár az öf.adók tudta nélkül..
Testvért nem lehet keresni, CSAK a vér szerinti szülőket! HA a vér szerinti szülők beleegyeznek, hogy kiadják az adataikat, illetve benne vannak a találkának, akkor lehet előbbre jutni, másként hivatalos úton NEM! Tudom, mert érintett vagyok.
Te nem keresheted meg az örökbeadott testvéreket!
(és ez így van jól!!!)
Egyedül maga az örökbefogadott gyerek keresheti meg a vérszerinti rokonait és ő is csak (az örökbefogadó szülei megkérdezése nélkül) 18 éves korában leghamarabb.
Ha a testvérei majd kíváncsiak lesznek a nevelt fiadra, csak akkor jöhet létre a találkozás.
Nem is értem, hogyan gondoltad! Odaállítanál egy 5 évessel egy vadidegen családhoz, hogy "jó napot, itt van a gyerekük vérszerinti testvére!"? Jesszus... :-(((
Nem tudni minek a következményeként kellett odaadni őket... Sajnos lehet igen komoly oka is, amiről a szülő nem tehet.
Hát remélem azért sikeresen rendeződnek a dolgok
Nem tudod véletlenül melyik alapítvány?Vagy hogy hol lehet ilyen alapítványokat keresni a neten?
Amugy 5 testvére van de mindegyik örökbe van adva vhol a dtúlon.
Mindnképp ügyvéden keresztül, nehogy "megüsd a bokádat"... ha olyanok a fogadó szülők.
Sok sikert!!
Ha "csak" nevelőszülőkhöz adták ki őket, akkor a gyámhatóság tud segíteni.
Ha örökbeadták őket, akkor talán ügyvéden keresztül. Mindenesetre egy családjoggal foglalkozó ügyvédet kellene felkeresni
További ajánlott fórumok:
- Tanács örökbeadóknak és örökbefogadóknak.
- Ti jóban vagytok a testvéreitekkel?
- Miért ilyenek a párom testvérei?
- Hiába vannak testvéreid, ha egykének érzed magad, amióta csak, Világ a Világ!😲😫😵😳😒
- Az 1 éves 4 hónapos cicának testvérei születtek, 3 napja ő is újra szopik, hagyjuk vagy próbáljuk elválasztani?
- Sokáig csúfoltak a testvéreim, mert kövérebb voltam mint...