Valóban nem válthatok körzeti fogorvost? (tudásbázis)
Van azért megoldás, abban az esetben, ha nem fáj a fogad csak tudod hogy van lyukas.
Derítsd ki , hogy melyik doki helyettesíti a körzeti orvosodat ha szabin van, menjél el hozzá és tömesd be vele, akkor sem kell fizetni. Hátha valami jó doki. Ha időpontot akar adni mondd azt hogy fáj.
A férjem fogorvosa se jó, elment a helyettesítőhöz és megcsinálta neki ingyen. Csak mindig figyelnünk kell mikor megy szabira a doki...:-))
Igen, én sajnos így "jártam".
Az én magánom elkéri azt az összeget, amit magánrendelésen így köbö tökmindegy hova jelentkezem be.
DE!
Múlt héten hazautaztam és ott elmentem sztk-s rendelésre!!!
Jelentem túléltem, egész normális a doki is.
(Azt azért leírnám, hogy Bp-n körzeten belül szabad orvosválasztás van és inkább buszra ültem, minthogy oda menjek ahol tudom kik vannak...)
A vidéki magándoki 20.000ért akarta levenni a fogkövemet, az sztk-s ingyen megcsinálta, hát nem mindegy.
Ma voltam a magánnál megint (visszajöttem vidékre), egy menthetetlen fogra azt mondta meg kéne próbálni megmenteni (cirka 50.000ft-be lenne) de még így se biztos hogy megmarad...
Inkább kértem beutalót szájsebészetre.
:)
Hát ez sajnos így van. Nem lehet körzetit váltani, de nekem is van magánorvosom és nála soha semmitől sem féltem :)
Szóval érdemes fizetni, ráadásul barát és van hogy kevesebbért is megcsinálja az ember fogát főleg olyannak akiről tudja hogy nincs neki sok szóval jó ember:)
Budapesti vagyok, de Fehérváron élek.
A pesti fogorvosom kegyetlen, oda már "fiatalabb fejjel" sem mertem menni.
A fehérvári lakcímem szerinti orvosról meg a rokonok beszéltek le, mert itt is durva.
Az pedig nem lenne mindegy, hogy ingyen tömnek e két fogamat vagy fizetnem kell érte...
Tanácstalan vagyok. :-(
fogorvos esetében nem tudom, de furcsállom...
házi, ill. gyerekorvost simán lehet váltani, ott nem kell fizetni
Én is úgy tudom, hogy nem lehet. Én sem vagyok megelégedve a körzetivel. :(
De ha esetleg rokonod vagy nagyon jó ismerősöd abban a körzetben lakik akkor jelentkezz be oda ideiglenes lakcímként és akkor el kell vállalniuk.
Elvileg nem,mert ugye azért ő a körzeti fogorvosod,mert az ő körzetében laksz.
Én is elköltöztem a körzetemből,viszont a fogorvosomhoz ragaszkodtam,így máig is hozzá járok..de sajnos így csak magánbetegként tud fogadni,igen súlyos összegekért.:-/
Nem ahhoz az orvoshoz szeretnék menni, akihez eredetileg tartozom, mert durva és sajnos csak ő rendel, nincs más orvos.
Találtam egy új sztk fogorvost, de elméletben mivel nem az ő körzetébe tartozom így fizetnem kéne minden egyes beavatkozásért.
Tényleg nem válthatok fogorvost úgy, hogy ingyenes legyen a kezelés?
További ajánlott fórumok:
- Te félsz a fogorvosnál? Vagyis a fogorvostól?
- A receptre felirt gyógyszerek meddig válthatók ki?
- Tud valaki jó, és nem túl drága fogorvost Székesfehérváron, vagy Várpalotán?
- Ez beszólás volt a fogorvostól, vagy én értem félre?
- Körzeti fogorvost /SZTK/ lehet váltani és hogyan?
- VII.kerületben milyen a körzeti fogászat? Keresek egy nagyon aranyos fogorvost.