Valóban lekerül a BAR listáról egy év után az az ember aki kifizette a bank felé a tartozását? (tudásbázis kérdés)
bocs, nem tudtam a 2011. januári változásról. Jó tudni :)
én a helyedben azért lekérdeztetném egy kereskedelmi banknál, biztos, ami biztos. s ha rajta vagy a módosítás ellenére, akkor kérném a törlést.
nem, nem kerültél le. A KHR ( Központi Hitelinformációs Rendszer) régi nevén BAR listáról lekerülés feltétele, hogy az adósságod rendezd, s mikor ezt megtetted, attól a naptól számítva még öt évig rajta maradsz, bár a státuszod aktivból passzív lett.
Minden állampolgárnak lehetősége van arra, hogy egy évben egyszer, bármely pénzintézetnél igényeljen egy lekérdezést erről a listáról.
A KHR listára való felkerülés szabályozva van, azaz 90 napnál régebben tartozz és a mindenkori minimálbért meghaladó összeggel.
Ha van esetleg még kérdésed, írj nyugodtan.
A nővérem vette fel még 2004ben a hitelt a nevemben a prov*dentnél. Aztán nem fizette, én BAR listára kerültem, és tavaly júniusban jött egy végrehajtó cégtől csekk, és felszólítás. Akkor egyben kifizettük az egészet amit a végrehajtó cég a Prov*dent nevében követelt.
Az érdekelne, hogy lekerültem-e már a BAR listáról ha tavaly június 19.-én kifizettük a tartozást.
További ajánlott fórumok:
- Közösségi oldalon hirdettem egy csizmát. Ma jöttek érte, kifizette a vevő. Erre most ír, hogy nem lett jó a méret, ti visszavennétek?
- Van-e tapasztalatod próbavásárlói munkával kapcsolatban? Kifizettek-e?
- Ismerősöm tartozását a januári munkanélküliből ígéri megadni, de most hallottam valakitől, hogy azt már decemberben utalták. Ez igaz?
- Beperelik Alföldit tartozása miatt
- Öröklés, hagyaték: van-e valami lehetőség, hogy ne kelljen olyannak (igaz papíron rokon) a tartozását kifizetni akiről azt sem tudjuk ki?
- Ha egy BT-nek tartozása van a NAV-felé, lehet részletfizetést kérni úgy, hogy zárolták a számlát?