Valóban jótékony hatású a zöldtea? (tudásbázis)
Kapszulában melyik a legjobb?
Ti hogy szoktátok inni? Citrommal, cukorral vagy csak magában?
Bizonyos mennyiségben egészséges.
Nekem is hamarabb kellett volna elkezdenem inni...:(
A zöld tea rendszeres fogyasztása több krónikus betegség kialakulását megelőzheti. Többek között olyan vegyületeket tartalmaz, melyek csökkentik a rák bizonyos fajtáinak, és az érrendszert érintő megbetegedések esélyét.
Nagyon kó én is minden este zöldteát iszok.
Igen az Ukran ujsagok most ezzel foglalkoztak .Es kifejezetten kell a zold tea a fogyokuranal es a rakos megbetegedesek elkerulesenel is komoly szerepe van.Mi peldaul nagyon teasak vagyonk .Es nappal fekete teat,de este csak zold teat iszunk.
Igen,antioxidáns tartalma miatt ekég jótékony,fogyókúrázoknak pedig kifejezetten ajánlott afogyasztása!
Kb 75 fokon kell áztatni, max! 3 percig, és a dm-ben kapható Dr Chen-féle kis, zöld, kocka dobozos tea, ami nagyon jó. Mármint minőségre. Az ízét én nem szeretem.
Ezt jó tudni...Egyik barátnőm egyetemi tanulmányain belül szokott filteres teákat vizsgálni laborban. Még hírből sem tartalmazzák azt, ami rá van írva a dobozra. A kamilla filter pl nem a növény virágát, hanem inkább a szárát tartalmazza, vagy sok szalma, széna és egyéb hulladékot... :(
Ha "szálasat" vestek, akkor legalább látom, hogy mit iszok meg.
Megbízható helyen és bevizsgáltat kell vásárolni. Én teát csakis gyógyszertárban veszek.
Általában gyógynövényes,herbária boltkban.
Szálas tea hol napható? Vagy mindenhol, ahol másik?
Általában,99%-ban,a filteres teában nincs meg az,ami a szálasban.Amit figyelni kell a dobozon,hogy ne legyen fermentált.Csak úgy van hatása.
Ez nem igaz.A japánok pl olyan forrón isszák,ahogyan tudják.Ők pl tiszta ,forró vizet is isznak.(az elején amikor megláttam,azt hittem,hogy valamit beleraknak a vzbe,de nem,forró vizet ittak. Mókás volt.)
egyáltalán nem találom kellemesnek az ízét de iszom szorgalmasan mert sok jót olvastam róla.ÚGY TUDOM CSAK LANGYOSAN FOGYASZTVA FEJTI KI A KÍVÁNT HATÁST.
MIből gondolod.hogy a "szálas" az ami?
Igen, csak a filteres teában nem biztos, hogy az van...
50-fokos vizben egyáltalán ázik ki belőle valami?
szerintem igen.Én zöld mate-t iszom,kicsit keserű,de csökkenti az étvágyat amellett,hogy élénkít.Ja és csak szálasat veszek, filterest nem.
Remélem, igen. Második hónapja iszogatom naponta.
Igen,jótékony hatásai vannak.
Azt nem tudom, hogy jótékony hatású-e. Én nagyon szeretem. Minden délelőtt azt iszom, egy kancsóval mindig lefőzök és ezt délig megiszom.
Van egy kollegám, akinek trombózisa volt, ő pl. nem ihat zöld teát. Olyan gyógyszereket szedet, amin rajta volt, hogy zöld teát nem ihat, valamint nem ehet olyan zöldségeket, amiben sok a K-vitamin. (Állitólag a K-betűs zöldségek ilyenek)
igen, én szinte minden nap iszom.
kihajtja a vizet, kellemes íze van, és itatja magát, tehát a napi ajánlott folyadékbevitelt segíti
Igen egészséges, vízhajtó és zsíroldó hatása is van, valamint jó hatással van az anyagcserére is. Cukor nélkül a leghatékonyabb......
Igen, a zöldtea egészséges.
Arra ügyelj, hogy 50 foknál ne legyen melegebb a víz, amibe beáztatod (5-10 percig), mert a benne lévő jóságok nagy része leforrázás hatására elbomlik.
Azt mondják igen, én is hiszek benne hogy jótékony hatású!
További ajánlott fórumok: