Illóolajok jótékony hatásai (beszélgetés)
Sziasztok!
Én itt találtam egy elég jó cikket, amiben leírják, hogy melyik illóolaj mire is jó! Érdemes böngészni!
Sziasztok!
Látom már régi a poszt, azért hozzá szólnék! :)
Én használok illóolajokat gyógynövényekből, a kedvencem a levendulás, ami antidepresszáns hatású, és segít nekem álmatlanság, idegesség esetén :)
Sziasztok!
Olvastam a fórumot, és azt hiszem mindenkinek tudok segíteni. Eszenciális olajakkal foglalkozom, egy olyan cégnél, amelyik csak minősített terápiás célú olajakat készít, szállít a világ bármelyik eldugott településére, nem használ adalék anyagokat és növény védő szereket, ezzel is az olajak minőségét javítva. És ami talán a leg fontosabb, nincs az ára a csillagos egekben. Minden kérdésre szívesen válaszolok, és segítek amiben tudok.
Nem is tudtam hogy létezik illóolaj magas vérnyomásra... hogy mik vannak... :D
Megfázásra, torokfájdalomra mit ajánlatok ?
Levendula,teafa,rózsafa,-és klementinolaj a kedvenceim:)
Fürdővízbe téve jól pihentetik az idegeket,bőröm is bársonyos lesz tőlük.
Párologtatva kellemes illatok árasztják el a lakást:)
Milyet vettél és hol lehet kapni? Én is keresek valami finom illatot itthonra. Vettem konnektoros illatosítót, de fél óráig sem bírtam a "szagát", olyan erős. Egyébként is jobban szeretnék vmi természetes dolgot.
Remélem, benézel még ide, látom, hogy már vagy másfél éve írtad.
Van egy aromaterápiás könyvem, ami ezt írja a cellulititra: "Készítse el a saját cellulitisz keverékét, és minen este, elalvás előtt dörzsölje be az érintett területet. Egyszerre hármat használjon a következő olajok közül: ciprus, rozmaring, ánizskapor, fekete bors, citrom, borókafenyő, geránium vagy cédrus, hordozóolajjal hígítva. Cseppentsen 10 cseppet 20 ml hordozóolajba."
Amúgy én jártam már aromaterápiás masszázsra (fogyasztó, cellulitisz ellenes), aránylag használt. Abban a keverékben biztos, hogy volt fahéj (a többi összetevőt nem tudom), és gyógyszertári masszázskrémbe volt keverve. Aztán próbáltam itthon alkotni magamnak krémet, de nem találtam elég hatékonynak, így felturbóztam még egy "kicsi" fahéjolajjal. Hát, majd szétmarta a bőrömet, hetekig nem tudtam nadrágot felvenni, még jó, hogy nyár volt. Azóta ki sem mertem próbálni újra az illóolajokat.
Persze, ez az én hülyeségem volt, csak azért írom, hogy mindenképpen be kell tartani az arányokat.
fürdőolaj:kamilla: 4 csepp
geránium:3csepp
ilang-ilang:3csepp
szantálolaj:2csepp
zsájaolaj:1csepp
A keveréket tejjel, vagy mézzel keverve a meleg vízzel teli kádba 20-30 percig relaxálni.Vagy párologtatni:jázmin,rózsa,ilang-ilang,citrom.
További ajánlott fórumok:
- Az almaecet jótékony hatásai
- Ötletek a tüdőbe inhalálás/porlasztás útján bejuttatható regenerálókról és azok hatásairól ( gyógyszerek, illóolajok és egyéb csodaszerek )
- A masszázs jótékony hatásai
- Gyógyító ásványok, fél drága kövek jótékony hatásairól
- Mit hallottatok a sólámpa jótékony hatásairól az asztmára?
- A hagyma jótékony hatásai. Mi erről a véleményetek?