Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » A hagyma jótékony hatásai. Mi erről a véleményetek? fórum

A hagyma jótékony hatásai. Mi erről a véleményetek? (beszélgetés)


15. e417245f24 (válaszként erre: 14. - Db78bacc4f)
2011. nov. 22. 12:40

Kapcsolat elején jobb kapszulában fogyasztani,aztán ha minden jól megy,együtt is hagymázhattok :).

Növeli a férfiúi állóképességet....

14. db78bacc4f (válaszként erre: 13. - E417245f24)
2011. nov. 22. 11:49
A hagyma illó olajainak? Ez mit jelent pontosan? Lehet ilyet vásárolni, vagy rakjak egy gerezd hagymát a hálóba? :)
2011. nov. 21. 14:19
Bármilyen fura,még vágyfokozó hatása is van illó olajainak :)
2011. nov. 21. 07:36
Imádom a hagymát, minden formában és elég sokat is eszünk belőle itthon.
2011. nov. 19. 23:43
Főzve párolva telben megeszem de rettenetes az íze :D
2011. nov. 19. 21:37

tényleg jó a hagyma


A lenti szöveget a házipatika oldalról másoltam.

Nekem ennyi a hihető, a fórumindító által másolt cikk egy része számomra "urban legend":)


" Vöröshagyma


Mi van benne?

A növény hagymáját használják gyógyászati célokra. Kéntartalmú vegyületeket, B1-, B2-, C-vitamint, flavonoidokat, nikotinsavat, vasat, jódot, káliumot, kalciumot, foszfort, szelént és cinket tartalmaz.


Mire jó?

A vöröshagymát külsőleg és belsőleg is alkalmazhatjuk. A népi gyógyászatban használták hurutos- és légúti megbetegedések, emésztőrendszeri bántalmak, magas vérnyomás kezelésére.

A mai fitoterápiában a vöröshagyma hatóanyagainak kivonatait elsősorban érelmeszesedés megelőzésére, a szívroham rizikójának csökkentésére használják. Nyersen fogyasztva kedvezően hat a koleszterinszintre.

A hagyma gátolja a trombózis, a vérrögképződés kialakulását, segít megelőzni a koszorúér-megbetegedést. Jótékonyan hat az emésztésre, mivel fokozza az emésztőnedvek termelődését, enyhíti a bélgörcsöket. Kutatások megerősítették baktériumölő hatását is. Az ellenálló-képességet növeli, így érdemes bármilyen gyulladás esetén több vöröshagymát fogyasztanunk. Külsőleg a hagyma levele gátolja a darázscsípések által okozott gyulladásos reakció kialakulását.

A vöröshagyma enyhítheti a megfázás tüneteit, mivel csökkenti az orrdugulást. Illóolajai a légutak nyálkahártyájának mirigyeit hígan folyó nyák termelésére késztetve fellazítják a légutakban lerakódott, besűrűsödött nyákréteget. Asztmaellenes hatását mind laboratóriumi kísérletekben, mind élő szervezetben bizonyították.... "

2011. nov. 19. 21:14

Bocsi hogy inditottam fórumot.

Már láttam hogy van szinte ugyan ez.

De mikor megkaptam ezt a cikket, gondoltam megosztom Veletek.

De ahogy irjátok hogy már van ilyen fórum, most néztem utána.

Ez van. :-)))

Szép estét

2011. nov. 19. 21:06
A hagyma tényleg jó téli időszakban (valahol azt mondták h egyem mézzel - fúj >_<)
2011. nov. 19. 21:00
Imádom a hagymát! És az illatát is. :)
2011. nov. 19. 20:55
Büdös...de gyakran eszem...ezáltal én is büdös vagyok. Most is. A fodrászszalon is illatozott tőle, gondolom.
2011. nov. 19. 20:49

Ebben a fórumban ugyanez a szöveg van lemásolva:

Tudtad-e a vöröshagymáról, hogy vírus ellen is jó?

2011. nov. 19. 20:48

Mindég a lényeg kimarad az okításból,,,,hogy

VEGYSZER MENTES LEGYEN!!! Ez a legfontosabb,,,mert ha vegyszeres bukott minden.

2011. nov. 19. 20:33
Nagyon érdekes, amiket írtál, néhány dolog ismerős nekem is. Köszönöm, hogy leírtad!
2011. nov. 19. 20:32
Már van ilyen fórum több is!
2011. nov. 19. 20:18

A hagyma



1919-ben, amikor az influenzajárvány megölt több millió embert

(valószínű az USA-ban), volt egy orvos, aki sok farmert meglátogatott,

hogy megpróbáljon segíteni a járvány elterjedésében.


Egyszer egy családhoz érkezett, és csodálkozott, hogy mindenki egészséges.


A feleség közölte, hogy egy edényben hámozatlan hagymát tartanak a

szobában. Az orvos nem akarta elhinni, és kérte, hogy vizsgálhassa meg

a hagymát mikroszkóppal. A hagymában megtalálta az influenza vírust.

Szemmel láthatóan a hagyma bevonzotta a mikrobát, így tartva a

családot egészségesen.


> A cikk írója hallott egy történetet a fodrászától. Néhány éve az

> alkalmazottai és sok kuncsaftja is influenzások voltak. A következő

> évben több edényben hagymát helyezett el különböző helyre a fodrász

> helyiségben. Meglepetésére senki sem betegedett meg az alkalmazottai

> közül.

>

> - Egy másik eset: Egy illetőnek tüdőgyulladása volt. A hagyma mindkét

> végét levágta, majd az egyik végét felszúrta egy villára majd a villa

> nyelét beleállította egy vázába és a beteg paciens mellé helyezte az

> éjszakára. Reggelre a hagyma fekete lett a mikrobáktól. A cikk írója

> is kipróbálta ilyen esetben a hagymát, és utána jobban érezte magát.

>

> A megmaradt szeletelt nyers hagyma MÉRGEZŐ!

>

> Vagy süssük le azonnal, vagy dobjuk ki. A szendvicsbe rakott hagyma is

> másnap veszélyes.

>

> A fenti cikk szerint a megmaradt hagyma bevonzza a mikrobákat még egy

> éjszaka is, és másnap elkészítve nagyon mérgező lehet a mikrobák

> toxinjai miatt: gyomorrontást, epegyulladást és ételmérgezést okoz

> (nem okozhat!)

>

> A romlott majonézes hagymás krumpli sem a majonéztől romlott!

>

>

>

>

>

> A vöröshagyma áldásos hatásáról

>

> A vöröshagyma botanikailag a liliomfélék családjába tartozik. Az étkezési

> vöröshagyma számos fajtája megtalálható a piacokon és üzletekben. A

> vöröshagyma igen sok értékes ásványi anyagot és vitamint tartalmaz: a

> kalcium, foszfor, kálium, nátrium, magnézium, vas, réz, cink mellett

> megtalálható benne a B1, B2. B3, B5, B6 , C vitamin valamint folsav és

> biotin is. Már az ókori görög és római történetírók is feljegyezték

> használatát, de a vikingek körében is igen kedvelt konyhakerti növénynek

> számított.

>

> Paracelsus azt mondta róla: "A hagyma olyan értékes, mint egy egész patika".

> Az idők során felfedezték, hogy a hagyma fogyasztása megóvhat a nyelőcső, a

> gyomor, a vastagbél és a tüdő alattomos tumoros megbetegedéseitől. A nyers

> hagyma hatóanyagai hatásosak lehetnek a szemölcs, tyúkszem, a hajhullás

> gyógyításában valamint a bélflóra zavaraival, és emésztési problémákkal

> szemben is.

>

> Nyákoldó hagymaszirup

>

> Két-három hagymát felaprítunk majd három evőkanál cukorral vagy mézzel

> édesítünk. Ehhez 1/8 liter vizet adva öt percig főzzük. A keletkező szirupot

> leszűrjük, lehűtjük majd naponta 3-5 evőkanállal fogyasszuk.

>

> Hagyma az ágy mellett

>

> Nátha esetén helyezzünk el egy felszeletelt hagymát éjszakára az ágyunk

> mellé, fejmagasságban. A hagyma eltávozó illóolajai kedvező hatással bírnak

> egészségünkre.

>

> Megfázás esetén

>

> Egy hagymát apróra vágva két percig vízben felfőzünk. A főzetet lehűtjük,

> majd amikor langyos 5 percig a lábas fölé hajolva inhaláljunk.

>

> Torokfájás esetén

>

> Egy nagy friss hagymát nagy szeletekre darabolunk. Befedjük cukorral és egy

> tálkában a hűtőszekrénybe helyezzük. Egy fél nap múlva édes levet ereszt.

> Ebből naponta több alkalommal egy-egy teáskanálnyit fogyasszunk.

>

> Izületi fájdalom és reuma gyógyítására

>

> A friss hagymalé fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású. A

> hagymapakolás elkészítéséhez aprítsunk fel két-három hagymát és helyezzük

> egy vékony, tiszta gyapjúkendőbe. A pakolást melegítsük föl vízgőz felett

> egy megfordított fedőn, majd nyomjuk ki belőle a hagymalevet. A nyert

> borogatást kissé lehűtve a beteg testrészre helyezve enyhítheti az ízületi

> fájdalmakat és reumát.

>

> Álmatlanság ellen

>

> Két hagymafelet egy kevés mézzel és ízlés szerinti mennyiségű tejjel

> felfőzünk. Este lefekvés előtt, langyosan fogyasszuk.

>

> Hideg végtagok esetén

>

> Egy hagymát apróra vágunk és leforrázunk. Kihűlés után a főzettel a kihűlt

> végtagot átmossuk.

>

> Migrén

>

> Közeledő migrént megelőzhet a homlokra helyezett hagymapakolás.

>

> Hajhullás

>

> Néhány szem hagymát igen apróra vágunk, vagy lereszelünk. Egy kevés langyos

> vízzel elkeverjük, majd a pakolással hajunkat, fejbőrünket befedjük. Pár

> percig rajta hagyjuk, ezután jöhet az alapos hajmosás.

>

> Szemölcs

>

> A hagymát feldaraboljuk, meghintjük sóval . Hagyjuk így egy éjszakán át, míg

> levet ereszt. Ezzel a lével naponta kétszer dörzsöljük be a szemölcsöt.

>

> Hagymareceptek

>

> A friss hagyma kiváló és olcsó téli vitaminforrás, bár kevesen szeretik a

> nyers hagymát. A következő receptek segíthetnek abban, hogy "dugjuk el" ezt

> az egészséges zöldséget ételeinkben.

>

> Májkrémes hagymasaláta

>

> Két keménytojást apróra feldarabolunk, egy fej hagymát igen apróra

> felkockázunk. Egy doboz jó minőségű májkrémet elkeverünk diónyi vajjal, majd

> hozzá adjuk a hagymát és a kockára vágott keménytojást, majd ezt is

> elkeverjük. Amennyiben szükséges sózzuk, borsozzuk. Pirítóssal,

> uborkaszeletekkel kiváló vacsora, zsúrkenyérszeletekre helyezve vendégváró

> finomság, sörkorcsolya.

>

> Hagymás töltött tojás

>

> 10 tojást keményre főzünk, kettévágunk, a sárgájukat óvatosan kiszedjük a

> fél tojásokból, a tojásfehérjéket félretesszük. A sárgáját villával

> összetörjük, majd hozzá adunk egy tejbe áztatott zsemlét, jól kinyomkodva,

> és villával összetörve, igen apróra vágott hagymát, diónyi vajat, kevés sót,

> borsot, pirospaprikát és annyi majonézt hogy jól kenhető sűrű masszát

> kapjunk, valamint egy fél evőkanál tejfölt. A keveréket simára keverjük majd

> a tojásfehérjékbe visszatöltjük. Egy tálon úgy helyezzük el a tojásokat,

> hogy a domború felük legyen felül. A maradék sárga tölteléket 1,5 dl

> tejföllel elkeverjük és díszítésképpen a töltött tojásokra öntjük. Hűtőben

> jól lehűtjük, hidegen tálaljuk.

>

> Kedvenc hússaláta

>

> Majonézt ízlés szerint tejföllel elkeverünk, sóval, borssal, kevés

> pirosarannyal ízesítünk. Ebbe belekeverünk apróra vágott sonka, sajt,

> paradicsom szeleteket és az igen apróra vágott hagymát. Lehűtve pirítóssal,

> vagy zsúrkenyérrel tálaljuk.

>

> Hagymás csirkesaláta

>

> Sült csirkecombot lehűtve apróra szeletelünk. Sóval, borssal ízesített

> majonézes tejfölös dresszinget készítünk, majd beletesszük az apróra vágott

> hagymát, a csirkehúst, és apróra felszeletelt, vagy felkarikázott savanyú

> uborkát. Lehűtve, pirítóssal tálaljuk.

>

> Rántott hagyma

>

> Egy nagy hagymát két-három karikára vágunk. Lényeges, hogy a szeletek

> vastagok legyenek. Ezt lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva

> bebundázzuk, majd forró olajban néhány perc alatt aranybarnára sütjük.

> Tejföllel, friss kenyérrel tálalva kiváló eledel.

>

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook