A hagyma jótékony hatásai. Mi erről a véleményetek? (beszélgetés)
Kapcsolat elején jobb kapszulában fogyasztani,aztán ha minden jól megy,együtt is hagymázhattok :).
Növeli a férfiúi állóképességet....
tényleg jó a hagyma
A lenti szöveget a házipatika oldalról másoltam.
Nekem ennyi a hihető, a fórumindító által másolt cikk egy része számomra "urban legend":)
" Vöröshagyma
Mi van benne?
A növény hagymáját használják gyógyászati célokra. Kéntartalmú vegyületeket, B1-, B2-, C-vitamint, flavonoidokat, nikotinsavat, vasat, jódot, káliumot, kalciumot, foszfort, szelént és cinket tartalmaz.
Mire jó?
A vöröshagymát külsőleg és belsőleg is alkalmazhatjuk. A népi gyógyászatban használták hurutos- és légúti megbetegedések, emésztőrendszeri bántalmak, magas vérnyomás kezelésére.
A mai fitoterápiában a vöröshagyma hatóanyagainak kivonatait elsősorban érelmeszesedés megelőzésére, a szívroham rizikójának csökkentésére használják. Nyersen fogyasztva kedvezően hat a koleszterinszintre.
A hagyma gátolja a trombózis, a vérrögképződés kialakulását, segít megelőzni a koszorúér-megbetegedést. Jótékonyan hat az emésztésre, mivel fokozza az emésztőnedvek termelődését, enyhíti a bélgörcsöket. Kutatások megerősítették baktériumölő hatását is. Az ellenálló-képességet növeli, így érdemes bármilyen gyulladás esetén több vöröshagymát fogyasztanunk. Külsőleg a hagyma levele gátolja a darázscsípések által okozott gyulladásos reakció kialakulását.
A vöröshagyma enyhítheti a megfázás tüneteit, mivel csökkenti az orrdugulást. Illóolajai a légutak nyálkahártyájának mirigyeit hígan folyó nyák termelésére késztetve fellazítják a légutakban lerakódott, besűrűsödött nyákréteget. Asztmaellenes hatását mind laboratóriumi kísérletekben, mind élő szervezetben bizonyították.... "
Bocsi hogy inditottam fórumot.
Már láttam hogy van szinte ugyan ez.
De mikor megkaptam ezt a cikket, gondoltam megosztom Veletek.
De ahogy irjátok hogy már van ilyen fórum, most néztem utána.
Ez van. :-)))
Szép estét
Ebben a fórumban ugyanez a szöveg van lemásolva:
Tudtad-e a vöröshagymáról, hogy vírus ellen is jó?
Mindég a lényeg kimarad az okításból,,,,hogy
VEGYSZER MENTES LEGYEN!!! Ez a legfontosabb,,,mert ha vegyszeres bukott minden.
A hagyma
1919-ben, amikor az influenzajárvány megölt több millió embert
(valószínű az USA-ban), volt egy orvos, aki sok farmert meglátogatott,
hogy megpróbáljon segíteni a járvány elterjedésében.
Egyszer egy családhoz érkezett, és csodálkozott, hogy mindenki egészséges.
A feleség közölte, hogy egy edényben hámozatlan hagymát tartanak a
szobában. Az orvos nem akarta elhinni, és kérte, hogy vizsgálhassa meg
a hagymát mikroszkóppal. A hagymában megtalálta az influenza vírust.
Szemmel láthatóan a hagyma bevonzotta a mikrobát, így tartva a
családot egészségesen.
> A cikk írója hallott egy történetet a fodrászától. Néhány éve az
> alkalmazottai és sok kuncsaftja is influenzások voltak. A következő
> évben több edényben hagymát helyezett el különböző helyre a fodrász
> helyiségben. Meglepetésére senki sem betegedett meg az alkalmazottai
> közül.
>
> - Egy másik eset: Egy illetőnek tüdőgyulladása volt. A hagyma mindkét
> végét levágta, majd az egyik végét felszúrta egy villára majd a villa
> nyelét beleállította egy vázába és a beteg paciens mellé helyezte az
> éjszakára. Reggelre a hagyma fekete lett a mikrobáktól. A cikk írója
> is kipróbálta ilyen esetben a hagymát, és utána jobban érezte magát.
>
> A megmaradt szeletelt nyers hagyma MÉRGEZŐ!
>
> Vagy süssük le azonnal, vagy dobjuk ki. A szendvicsbe rakott hagyma is
> másnap veszélyes.
>
> A fenti cikk szerint a megmaradt hagyma bevonzza a mikrobákat még egy
> éjszaka is, és másnap elkészítve nagyon mérgező lehet a mikrobák
> toxinjai miatt: gyomorrontást, epegyulladást és ételmérgezést okoz
> (nem okozhat!)
>
> A romlott majonézes hagymás krumpli sem a majonéztől romlott!
>
>
>
>
>
> A vöröshagyma áldásos hatásáról
>
> A vöröshagyma botanikailag a liliomfélék családjába tartozik. Az étkezési
> vöröshagyma számos fajtája megtalálható a piacokon és üzletekben. A
> vöröshagyma igen sok értékes ásványi anyagot és vitamint tartalmaz: a
> kalcium, foszfor, kálium, nátrium, magnézium, vas, réz, cink mellett
> megtalálható benne a B1, B2. B3, B5, B6 , C vitamin valamint folsav és
> biotin is. Már az ókori görög és római történetírók is feljegyezték
> használatát, de a vikingek körében is igen kedvelt konyhakerti növénynek
> számított.
>
> Paracelsus azt mondta róla: "A hagyma olyan értékes, mint egy egész patika".
> Az idők során felfedezték, hogy a hagyma fogyasztása megóvhat a nyelőcső, a
> gyomor, a vastagbél és a tüdő alattomos tumoros megbetegedéseitől. A nyers
> hagyma hatóanyagai hatásosak lehetnek a szemölcs, tyúkszem, a hajhullás
> gyógyításában valamint a bélflóra zavaraival, és emésztési problémákkal
> szemben is.
>
> Nyákoldó hagymaszirup
>
> Két-három hagymát felaprítunk majd három evőkanál cukorral vagy mézzel
> édesítünk. Ehhez 1/8 liter vizet adva öt percig főzzük. A keletkező szirupot
> leszűrjük, lehűtjük majd naponta 3-5 evőkanállal fogyasszuk.
>
> Hagyma az ágy mellett
>
> Nátha esetén helyezzünk el egy felszeletelt hagymát éjszakára az ágyunk
> mellé, fejmagasságban. A hagyma eltávozó illóolajai kedvező hatással bírnak
> egészségünkre.
>
> Megfázás esetén
>
> Egy hagymát apróra vágva két percig vízben felfőzünk. A főzetet lehűtjük,
> majd amikor langyos 5 percig a lábas fölé hajolva inhaláljunk.
>
> Torokfájás esetén
>
> Egy nagy friss hagymát nagy szeletekre darabolunk. Befedjük cukorral és egy
> tálkában a hűtőszekrénybe helyezzük. Egy fél nap múlva édes levet ereszt.
> Ebből naponta több alkalommal egy-egy teáskanálnyit fogyasszunk.
>
> Izületi fájdalom és reuma gyógyítására
>
> A friss hagymalé fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású. A
> hagymapakolás elkészítéséhez aprítsunk fel két-három hagymát és helyezzük
> egy vékony, tiszta gyapjúkendőbe. A pakolást melegítsük föl vízgőz felett
> egy megfordított fedőn, majd nyomjuk ki belőle a hagymalevet. A nyert
> borogatást kissé lehűtve a beteg testrészre helyezve enyhítheti az ízületi
> fájdalmakat és reumát.
>
> Álmatlanság ellen
>
> Két hagymafelet egy kevés mézzel és ízlés szerinti mennyiségű tejjel
> felfőzünk. Este lefekvés előtt, langyosan fogyasszuk.
>
> Hideg végtagok esetén
>
> Egy hagymát apróra vágunk és leforrázunk. Kihűlés után a főzettel a kihűlt
> végtagot átmossuk.
>
> Migrén
>
> Közeledő migrént megelőzhet a homlokra helyezett hagymapakolás.
>
> Hajhullás
>
> Néhány szem hagymát igen apróra vágunk, vagy lereszelünk. Egy kevés langyos
> vízzel elkeverjük, majd a pakolással hajunkat, fejbőrünket befedjük. Pár
> percig rajta hagyjuk, ezután jöhet az alapos hajmosás.
>
> Szemölcs
>
> A hagymát feldaraboljuk, meghintjük sóval . Hagyjuk így egy éjszakán át, míg
> levet ereszt. Ezzel a lével naponta kétszer dörzsöljük be a szemölcsöt.
>
> Hagymareceptek
>
> A friss hagyma kiváló és olcsó téli vitaminforrás, bár kevesen szeretik a
> nyers hagymát. A következő receptek segíthetnek abban, hogy "dugjuk el" ezt
> az egészséges zöldséget ételeinkben.
>
> Májkrémes hagymasaláta
>
> Két keménytojást apróra feldarabolunk, egy fej hagymát igen apróra
> felkockázunk. Egy doboz jó minőségű májkrémet elkeverünk diónyi vajjal, majd
> hozzá adjuk a hagymát és a kockára vágott keménytojást, majd ezt is
> elkeverjük. Amennyiben szükséges sózzuk, borsozzuk. Pirítóssal,
> uborkaszeletekkel kiváló vacsora, zsúrkenyérszeletekre helyezve vendégváró
> finomság, sörkorcsolya.
>
> Hagymás töltött tojás
>
> 10 tojást keményre főzünk, kettévágunk, a sárgájukat óvatosan kiszedjük a
> fél tojásokból, a tojásfehérjéket félretesszük. A sárgáját villával
> összetörjük, majd hozzá adunk egy tejbe áztatott zsemlét, jól kinyomkodva,
> és villával összetörve, igen apróra vágott hagymát, diónyi vajat, kevés sót,
> borsot, pirospaprikát és annyi majonézt hogy jól kenhető sűrű masszát
> kapjunk, valamint egy fél evőkanál tejfölt. A keveréket simára keverjük majd
> a tojásfehérjékbe visszatöltjük. Egy tálon úgy helyezzük el a tojásokat,
> hogy a domború felük legyen felül. A maradék sárga tölteléket 1,5 dl
> tejföllel elkeverjük és díszítésképpen a töltött tojásokra öntjük. Hűtőben
> jól lehűtjük, hidegen tálaljuk.
>
> Kedvenc hússaláta
>
> Majonézt ízlés szerint tejföllel elkeverünk, sóval, borssal, kevés
> pirosarannyal ízesítünk. Ebbe belekeverünk apróra vágott sonka, sajt,
> paradicsom szeleteket és az igen apróra vágott hagymát. Lehűtve pirítóssal,
> vagy zsúrkenyérrel tálaljuk.
>
> Hagymás csirkesaláta
>
> Sült csirkecombot lehűtve apróra szeletelünk. Sóval, borssal ízesített
> majonézes tejfölös dresszinget készítünk, majd beletesszük az apróra vágott
> hagymát, a csirkehúst, és apróra felszeletelt, vagy felkarikázott savanyú
> uborkát. Lehűtve, pirítóssal tálaljuk.
>
> Rántott hagyma
>
> Egy nagy hagymát két-három karikára vágunk. Lényeges, hogy a szeletek
> vastagok legyenek. Ezt lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva
> bebundázzuk, majd forró olajban néhány perc alatt aranybarnára sütjük.
> Tejföllel, friss kenyérrel tálalva kiváló eledel.
>