Valaki tudja kb. mennyibe kerül egy bourbon vaníliarúd? (tudásbázis)
Tegnap láttam a Metroban két különböző kiszerelésben. Az egyik üvegben volt úgy 5-6 szál és 2500 Ft. A másikban 5 zacskó összecsomagolva 2100-ért.
Én balga azt hittem, kicsit kevesebbért is hozzájutok ott. :(
Soha nem késő...
Én a vaniliaa-balogh webáruházában találtam nagyon szép bourbon vaníliát, ami ráadásul bio is. Egy tubusban két szál vanília van, ami így szálanként 320.- Forintba kerül. A beszerzési lehetőségek is szerepelnek a honlapjukon. Szeretettel ajánlom mindenkinek. Én Pesten a Lehelpiacon vásárolok, ott két boltban is kapható.
Webárúház címe: shop.vanilia-balogh.eu
Itt valahol olvastam a vanillinkristályról is, ami a papírgyártás mellékterméke és káros az egészségre.
én mondok jobbat
a következőt szoktam: 2 befőttesüveget megtöltök porcukorral, az egyikbe beleteszek egy vaníliarudat, majd egy hét múlva átteszem a másikba...hetente váltom...szerintem sokkal gazdaságosabb...továbbá mostanában sokszor 2-3 csepp vaníliaaromát teszek inkább van.cukor helyett a sütibe..intenzívebb is az íze, és olcsóbb is((
Nem tudom. Az az igazság, hogy mostanig nem használtam vaniliarúdat. Emlékszem gyermekkoromban a mamám, anyám ezt használták, de azóta itt nem lehet kapni.
De arra gondoltam, ha a vaniliacukrot 40-50-esével veszem és egy sütibe min 14 drb teszek, akkor nem-e járok jobban a vaniliarúddal
Ha kis mennyiségben veszed, 450 körül van Tescoban, miután az egyik legdrágább fűszerről van szó, annyira nem is drága. Nagy mennyiségben sokezrekért lehet neten is rendelni, illetve legutóbb őrölt formában is láttam a neten - talán 3000 Ft körül, a megadott mennyiséghez nem volt rossz az ár (én a helyedben ezzel próbálkoznék).
A vanília eszencia (ami ugye nem az aroma) szintén elég drága, már ha egyáltalán kapsz, és otthon elkészítve is szép ára van, miután vaníliarúd kell bele.
Én egy angol shopban vettem egy üvegcsével, abból csináltam madártejet, észre se lehetett venni, hogy nem vaníliás cukorral csináltam.
Szerintem sok egy rúdért ennyi pénzt kiadni, bár érdemes a héját cukorba tenni és így vaníliás cukrot csinálni.
400 ft? ez sok pénz Magyarországon? Szerintem nem
Ugyanis én külföldi vagyok és nem rég az anyósom Magyarországra járt és meg kértem hozzon vaniliarúdat, persze pénz ellenébe, mert már unom a sok vanilia cukrot ami semmit nem ér itt nálunk (Románia).
Ő hozott is nekem egyeltlenegy vaniliarúdat vhol supermarketbe vette, állitólag drága volt és alig lehetett kapni. Holott tudja rengeteget sütök, nekem egy vaniliarúd meg sem kottyan. Erről ennyit. No comment
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem tudja kb mennyibe kerül egy számítógéphez való fülhallgató?
- Tudja valaki mennyibe kerül egy sima egyszerű Polgári esküvő, és mennyi a várakozási idő?
- Ki tudja, hogy Budapesten milyen a 18. kerület? Itt az ingatlanok olcsóbbak mint máshol, miért van ez? Köszönöm a válaszokat!
- Tudja valaki, hogy mennyibe kerül egy sima polgári esküvő? Illetve mennyivel előtte kell bejelentkezni?
- Tudja valaki, hogy mennyibe kerül manapság egy fogszabályzó?
- A szüleim el akarnak válni. A sírás kerülget emiatt. Milyen zenét hallgassak, hogy ki tudjam sírni magam?