Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Valaki használt már xilit édesitöt? fórum

Valaki használt már xilit édesitöt? (beszélgetés)


1 2
40. Brucez (válaszként erre: 39. - Minna1)
2012. jún. 10. 11:42
Másfelet :)
39. minna1 (válaszként erre: 14. - Abri)
2012. jún. 9. 20:19
Nagyon drágán vetted.Egy kg-ot lehet kapni .
2012. máj. 21. 11:02
Én használok xilitet. Nincs mellékíze egyáltalán, ugyanúgy édesít, mint a kristálycukor. Meg vagyok vele elégedve.
37. Brucez (válaszként erre: 36. - Sena)
2012. febr. 21. 08:33
Használható hozzá, de hígabb lesz a lekvár, és hát ha sok kell belőle, garantált a hasmars :)
36. Sena
2012. febr. 17. 14:13

Sziasztok!

Én használok xilitet. A hagyományos kristálycukorral keverem össze fele-fele arányban, így nem okozott semmi problémát még a gyerekeknek sem. A cukorfogyasztásunkat így felére csökkentettem, és olcsóbb így mintha kizárólag xilitet használnánk. (Bár az lenne az igazi.)

Használta már valaki lekvárfőzéshez? Mivel nem engedi szaporodni a baktériumokat akkor valamilyen szinten tartósítószerként is működni a lekvárban, nem?

2012. febr. 14. 16:04
Nagyon szívesen kipróbálnám én is,de nagyon-nagyon drága sajnos... :( De valamikor muszáj lesz befektetni,mert szeretnék sütni végre valami jót magamnak is. Cukorbetegként, túl sok lehetőségem nincs...
34. Brucez
2012. febr. 9. 11:12

Akinek a xylitol hasmenést okoz, próbálja ki a másik cukoralkoholt, az eritritet. Xukor márkából ez a Zéró jelzésű.

Hasmenést biztosan nem okoz, viszont kevésbé édes. No meg jelenleg drágább is mint a xylitol...

33. Brucez (válaszként erre: 32. - Dafke)
2012. febr. 9. 11:10

A kavarodás pont az, hogy a Nyírfacukor egy terméknév, és azt pont kukoricából állítják elő :)Fából meg pl. a Xukor márkájút.

A xyilitol amit kivonnak kukoricából vagy kemény fák rostjaiból természetes cukoralkohol. Mesterséges xilit nincs.

A termékek közt csak maximum tisztaságbeli különbség lehet, és az arra érzékenyeknél az első pár alkalommal okoz hasmenést, mert a belek víz-háztartásába beleszól. Más egészségügyi "probléma" nem ismert eddig.

32. dafke
2011. dec. 11. 22:47

Sziasztok. Igen, folyamatosan. De itt van egy kis kavarodás.

A xilitol a nyírfacukor, természetes módon állítják elő. Ez a drágább.

A xilit "kémiailag" megegyezik a xilitollal, ezt azonban kukoricacsutkából állítják elő, mesterségesen.

Mindkettőt használom, semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam. A kisfiam (3 éves) is kapott már xilites sütit, lekvárt stb, nem volt tőle hasmenése, semmi.

Ez egyébként az egyetlen olyan lehetséges mellékhatás, amiről hallottam.

Én mindenképpen ajánlom.

2011. dec. 11. 22:19

a cukormentes rágóban is xilit van,arra is rá van írva hogy nagy mennyiségben hasmenést okoz.

És ugyanolyan hűvös íze van a rágónak mint a xilitnek natúrban.

2011. jún. 13. 11:27

Nem csak nyírfából állítják elő. A nálunk kapható (többnyire) kukoricacsutkából készül. A xilán nevű anyag leginkább a nyírfában található, innen kapta a nevét ...

Én több mint egy éve használom és csak jó tapasztalatom van.

2011. jún. 12. 11:07

A többségnél nem okoz hasmenést, de természetesen előfordulhat!

A méregtelenítő kúráknál is előfordul!


A nyírfacukor (Xukor, Xilit, Xylitol) előnye, hogy az íze a legkellemesebb minden cukor helyettesítő között és teljesen egészséges!

28. Binky (válaszként erre: 22. - Cukifalat)
2010. jún. 24. 16:44

És te hogy kérted?

E-mail, aggyatok mán egyet és cím?

Tényleg abszolúte ingyenes?

27. Becherovka (válaszként erre: 25. - Maszatt)
2010. máj. 29. 10:24

szia,


napi egy kiskávéskanállal kezd és apránként szoktasd magad hozzá. Én a Xukor ként árult xilitet fogyasztom és ez a hozzászokási taktikai bevált.

26. Pirosalma (válaszként erre: 25. - Maszatt)
2010. márc. 31. 19:20
Némileg hozzá lehet szokni.
2010. márc. 31. 18:54
Nos.....nem csak kezdetben volt hasmenésem...két bögre teát ittam 2 órája....2 percenként rohanok a wc-re! Most mondjak le róla?! Végre egy édes íz,ami finom és egészséges :(
24. Pirosalma (válaszként erre: 23. - Cukifalat)
2010. márc. 31. 10:55
A splenda szukralózt tartalmaz, ami egy mesterséges édesítőszer. Elég jó cukoríze van, és hőstabil.
2010. márc. 31. 08:55

szoval kaptam xylo sweet -et + splenda -t


bocsi ha nem ugyan az, már nem tudom ... viszont egyiknek sincs mellékíze

2010. márc. 31. 08:52

pont most kaptam amerikábol unokatesomtol mindkettőből kiprobálni. szerintem egyiknek sincs mellék íze :)

az ára az baromi drága

A xilit ből lehet az oldalukon proba csomagot kérni, 2-3 kis zacsit küldenek, abbol mellékhatás ugyan nem derül ki de az ízét érezni lehet :)

ja meg rágot küldenek még hozzá...


különben azt olvastam rolla h fele sima kristálycukor....

21. falcsy
2010. márc. 31. 08:20
Mi a véleményetek a xilites édesítőről? Ennek a természetes ídesítőszernek tényleg nincs émelyítő vagy kesernyés utóíze, mint ahogy a steviának?
2010. márc. 22. 22:18
én megettem egy zacsival, de engem iszonyatosan felfújt. amúgy mellékíze nincs. használnám szívesen, ha nem lenne ez a kellemetlen mellékhatása nálam
2010. márc. 22. 20:52
Sokféle édesítőt használtam már, szerintem a xilit a legjobb! Kezdetben enyhe hasmenést okozott.
2010. márc. 18. 00:52
a xilitnek nincs mellékíze
17. blueberry (válaszként erre: 14. - Abri)
2010. márc. 18. 00:01
ugy tudom, h a stevianak van mellekize - de en azt meg nem kostoltam. A xylitolnak nincs -szerintem.
2010. márc. 16. 18:25
Ne keverd a steviát a nyírfacukorral (xilit), mert más a kettő. De mindkettő természetes.
15. Zs.zsa
2010. márc. 16. 11:33

A xilit és a nyírfacukor ugyanaz, ez utóbbi néven állítólag a magyar gyártmányút forgalmazzák. Többféle növényből is kivonható, nyírfából, kukoricaszárból stb. Tehát 100 %-ban természetes anyag. Van valamiféle antibakteriális hatása, ezért fogkrémekben is alkalmazzák. De nem úgy hat, hogy megöli a baktériumot, hanem valami speciális kötés révén megakadályozza, hogy a szájban lévő ételmaradékok savassá váljanak, rongálják a fogat.

Mellékíze nem volt a nyírfacukor nevű változatnak, viszont enyhe hasmenést okozott. Zs.zsa

14. abri
2010. márc. 16. 07:47

Melyik fajta aminek nincs mellékíze, mert amit én vettem annak van, nem is bírom használni. Bár lehet, hogy hozzászoknék?

200g 2200Ft volt.

13. genlips (válaszként erre: 9. - A14deb9047)
2010. márc. 14. 19:30
én is úgy tudom, hogy a xilit meg a nyírfacukor, azaz stevia összvissz az a két természetes (növényből kivon) édesítőszer (azaz nem műanyag édesítőszer), ami édes és candidások használhatnak...
2010. márc. 14. 19:26
köszönöm a segitséget
11. Gy.Ibi (válaszként erre: 7. - Anikó73)
2010. márc. 14. 18:43
A nyírfacukorra gondolsz?Csak jót hallottam róla eddig.Vettem egy 25dkg-ost kipróbálni,de elajándékoztam.A héten veszek megint.A glikémiás indexe 7.Kelt tésztába nem jó,mert nem engedi szaporodni a gombát.Ha fele igaz amit írnak róla,már megéri váltani rá.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook