Vagy mindenkinek, vagy senkinek?! Ugye? (beszélgetés)
FI!
Azt írod, hogy fel vagy háborodva az 1hsz-ben.
Majd a 10-ben, hogy nem is érdekel.
Ha nem érdekelne, akkor meg sem született volna ez a fórum.
Az pedig, hogy mikor nyitva volt az ajtó, te nem léptél be, míg más megtette, azért nem más okolható utólag pláne.
Na, ránéztem:
"COVID-19 MINT FOGLALKOZÁSI MEGBETEGEDÉS
Amennyiben a koronavírusos megbetegedés foglalkozási megbetegedésnek minősül, akkor 100%-os táppénz jár (baleseti táppénz). Akkor kerülhet sor baleseti táppénz - 100%-os mértékű megállapítására, ha a biztosított olyan módon fertőződött meg a koronavírussal, hogy az foglalkozási megbetegedésnek minősül; vagyis az a beteg munkavégzése, foglalkozása gyakorlása során alakult ki. Életszerűen ez a koronavírussal fertőzött személyekkel foglalkozó egészségügyi dolgozók - orvosok, ápolók, mentősök, stb. - esetében képzelhető el.
A foglalkozási megbetegedést a 27/1996. (VIII. 28.) NM rendelet szerint az arra hatáskörrel rendelkező szerv kivizsgálja és megállapítja. Ha erre sor került, és az egészségbiztosítási szerv az Ebtv 52. §-a alapján – is döntést hozott a foglalkozási megbetegedés társadalombiztosítási szempontból üzemi balesetként való elismeréséről, akkor nincs relevanciája annak, hogy az őt kezelő orvos milyen kezelést rendel el, vagy, hogy a beteg kórházban vagy az otthonában gyógyul-e. Ezekben az esetekben a keresőképtelenséget az orvos - a foglalkozási megbetegedés elismerése után - „2”-es kóddal igazolja."
Nincs felsorolva konkrétan, de az stb-be, akár benne is lehetnének, bár ennyi erővel akár én is...
Hiszen az eü-s tudottan foglalkozik fertőzöttel, más szakmákban meg nem tudottan.
Ez nem a kormány rendelet és többféleképpen értelmezhető...
Én ezt nem tudom, de pedagógusok is azt mondják, hogy nekik jár 100%.
És mintha lett is volna erről szó.
Az könnyen meglehet, hogy csak mézesmadzag volt feléjük és a jogszabályba már nem került bele, de sokan számítottak a 100%-ra.
Elvileg ott is jár amiket írtam. Én úgy tudom, de azt csinálják, hogy pl. a heti tesztelésen pozitív lett a tesztje a két gondozónő közül az egyiknek, akinek karanténba kellett vonulnia, de azon nyomban a váltótársát is karanténban vágták, annak ellenére, hogy ő negatív volt. A pozitív azért nem kapott 100%-ot, mert nem biztos, hogy ott kapta el. A negatív meg azért nem kapott, mert negatív.
Azaz mindketten 60%-ot kaptak és kész.
Azért nem 70%-ot, mert a betegszabit kivetették velük, akkor amikor nem nyithattak ki, a szabijukat is, így mire aktuálissá vált volna az tényleges táppénz már csak a 60% volt és vonogatta mindenki a vállát....
tehát, mindenre van magyarázat.
Én nagyon kíváncsi leszek rá, hogy a FI kollégája megkapja e a 100%-ot.
Nem hiszem...
Ezt ismerem.
Morogsz, és a kollégádon állsz bosszút, a felelős meg nem is fog tudni semmiről.
Nem könyörgést írtam.
Állj ki magadért, ne csak morogj. Hatékonyabb.
Én eddig mindig bementem minden rendezvényre, programra, melóra, ha megkértek, nem csak a pénzért, hanem mert jól esett, ha tudtam, számítanak rám...
De igazából csak kihasználják a dolgozót.
Most a 100% zavar vagy a hétvégi meló?
Én nem mennék be egymás után 3 hétvégén, csak váltva lennék hajlandó erre. Ne keressen mindig kifogásokat.
A táppénzt meg mond el az igazgató asszonynak.
Ha ő is portás és te is, akkor egyformán jár vagy nem jár mindkettőtöknek.
Akkor sem ő tehet róla, hogy te nem kaptál.
Igazad van, igazságtalan így.
Te miért nem szóltál?
Errōl nem ō tehet, biztos nem ō kérte, hogy neked ne 100 %-ot adjanak.
Miért ōt bünteted? Ettōl nem kapsz több táppénzt, ezt már nem lehet visszacsinálni.
Jogos, ha dühös vagy, de szerintem nem a megfelelõ emberre.
Ezt nem értem:
Volt képe ezt telefonon ma délutàn elújságolni...
Miért ő a hibás? Nem ő döntött.
Portás vagyok egy városi gimiben. Most hétvégén dolgoznom kell(ene), habár egyébként is mostanában mindig én mentem be a váltótársam helyett, ő kerülne most sorra, de nem ér rá, persze. Mégis jóindulatúan cseréltem vele. Megbántam. Talán nevetséges és gyerekes, ahogy viselkedem, de ma megtudtam, hogy ő és még pár munkatársam utólagosan 100%os tp-t kap majd, mert covidosak voltak. Én is az voltam, és sokan mások még és mégsem kapom/kapjuk meg...
Erősen kivételezést érzek egyesek felé.
Volt képe ezt telefonon ma délutàn elújságolni... Azt hittem leszédülök a székről.
Nagyon dühös vagyok. Nem vagyok puncsos egyáltalán. Úgy érzem rendes, tisztességes dolgozó vagyok, de ehhez már nincs gyomrom. Nem vagyok hajlandó hétvégente bemenni dolgozni...
Vélemény?
További ajánlott fórumok:
- Ha nem mondhatod el senkinek, mondd el hát mindenkinek!
- Nem mondom el senkinek, elmondom hát mindenkinek!
- Várom beszélgetni azokat akik legmélyebb gondolataikat nem merik elmondani senkinek mégis elmondják mindenkinek!
- Nem mondhatom el senkinek elmondom hát mindenkinek :((
- Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek - avagy egy 40-es depressziós nő csapongásai
- Öt órai tea autizmussal élő családoknak - Avagy nem mondhatom el senkinek, elmondom, hát mindenkinek