Vadasmártás sertéshússal recept
A Vadasmártás sertéshússal hozzávalói:
1 kg sertéshús
1,5 kg vegyes leveszöldség (sok sárgarépa, zöldség, karalábé, zeller,
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
4 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1-2 evőkanál mustár
só ízlés szerint
3-4 kávéskanál citromlé
A Vadasmártás sertéshússal elkészítési módja:
A zöldségeket és a húst feltesszük főni, mintha húslevest készítenénk. Puhára főzzük, majd a húst kivéve, ha meghűlt, botmixerrel pürésítjük az egészet. Visszatesszük a tűzre, majd a tejfölt elkeverjük a liszttel, mustárral, citromlével, esetleg kis cukorral és jól összeforraljuk. Ha kell, még teszünk bele sót.
Spagettivel, vagy zsemlegombóccal tálaljuk.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. okt. 30. 10:13
A vadasmártás sertéshússal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.