Vacsorára vizes-pudingot főztünk. Egy tálkában kb. mennyi kalória lehet? Nagyon hizlal? (beszélgetés)
Attól, hogy cukorbetegek is ehetik, még ugyanúgy hízlalő, csak a felszívódás más. Illetve nem emelik meg hirtelen a vércukorszintet, így nem kell sok inzulin, hogy feldolgozza a szervezet. Ezért is ajánlják, hogy sok gyümölcsöt fogyasszunk, semmint édességeket. A cukorbetegek által is fogyasztható édességek ugyanúgy hízlalnak, mint más édesség. Ezt még nem hallottad? Érdekes. Nézz meg pl. egy diabetikus csokoládé kaéóriatartalmát.
A fruktóz érdekes, hogy a cukorbeteg diétában is benne van, és a cukorbetegek is ehetik a szőlőcukrot, mert nem hízlal, semmi baj nem lesz belőle...
Ezért bárki eheti... Persze a dobozon az étkezési szőlőcukron rajt van, hogy a napi max. mennyiség 5 csapott evőkanál...
szerintem a cukrok közül a barna nád cukor a legjobb, mármint az a legegészségesebb.
Ha valaki nem szerei a barna cukor ízét, akkor lehet sima nád cukrot is kapni, fehéret.
A fruktóz vagy gyümölcscukor ugyanúgy hízlal, mint a szőlőcukor, vagy a finomított cukor. Minden hízlal, ha többet fogyasztasz belőlük, mint amennyi szükséges a szervezetednek. Gyümölcsöket sem szabad mértéktelenül enni, mert elhízhatsz.
Az rendben hogy adalékanyagok vannak benne, de nem hiszem hogy akkora mértékben hogy az mérgező lenne.
Nem igazán egészséges a puding tiszta adalék.
Ha kihagyod belőle a tejet azzal inkább egészségtelené teszed.Arról, hogy hizlal e így ?A puding nagyrészt liszt, ezek után hizlal.1 kanál liszt, 1 kanál cukornak felel meg.A tej ha 1,5 nem hizlal.
Hosszu most elmagyarazni,nem akarok belefolyni...
De a kocsonyásító anyag sok mindenben benn van, és a kocsonyásító anyag egyáltalán nem mérgező, ártalmatlan...
Az a sok "mu" dolog a mergezo amibol keszul...
Olvasd el az osszetevoit,majd rajossz,hogy mirol beszelek... :-(((
A pudingot lehet készíteni étkezési szőlőcukorral, részben édesítővel, vagy étkezési fruktózzal, és máris nem hízlal... A tej, vagy víz ugyanannyi kalória, csekély, egyáltalán nem hízlal, ráadásul vízzel élvezhetetlen... Tejjel, és az leírt édesítőkkel élvezhető, nagyszerű puding készülhet belőle, és nem is hízlal...
házi puding = sütikbe készítendő főzött krém (margarin nélkül) ?
akkor tojás nem is fontos bele. :)
Nem a puding hízlal, hanem a belerakott cukor mennyisége...
Ja és a tejet felforalod, a poros keveréket kis hideg tejjel feloldod, és ha forr a tej hozzá öntöd.mint a zacsis pudingnál
liszt, tej, tojássárgája meg amivel ízesíteni szeretnéd.
étkezési keményítővel vagy listtel, az előző egészségesebb, én azzal szoktam. a kaakósat szeretem ezért kakaó port keverek hozzá.
konkrétan pl fél l tej kb 2-3 kanál keményítő, meg ízlés szerint kakaó por. de lehet hígabbra sűrűbbre.
hát ez a jóféle pesti víz nem hiszem hogy egészségesebb, de attól függ milyen a tej. Lehet pl termelőit venni, attól nem hinném
hézi pudingot hogyan kell??
egyébként a boltokban poharas pudingok között van update1-es, a simának ugyan annyi a kalóriaértéke, megnéztem, szóval annyira nem lehet hízlaló
igen, direkt oylan:)...van benne tejpor..
Én sem tudom, mellesleg a víz egészségesebb a tejnél, én ezt sem értem. :)
ahaaaaa! értem. akkor ez is gyártható házilag!
de ilyet polcon még nem is láttam
Én házi pudingot szoktam csinálni. Nem a bolti zacsisat. Szerintem azzal semmi baj
További ajánlott fórumok: