Üzembentartóként mit tegyek, ha a tulajdonos nem adja ide a jármű törzskönyvét? (tudásbázis)
Üzembentartói szerződés lehet...
Amíg ez életben van, nem köteles a gépkocsit visszaadni. Megszüntetni pedig csak egy újabb üzembentartói szerződéssel lehet.
Nem adja ODAFELE??
Én sem adnám üzembentartónak odafele,hiába kérné elfele.
Így hiába vetted a kocsit megfele,a törzskönyv a tulajnál marad.
Te most vettél egy üzemben tartási jogot? Vagy vettél egy autót, amit más tart üzemben?
Ha vettél egy autót, akkor a szabályos adás-vételi szerződés értelmében tied és át kell adnia minden papírt a tulajdonosnak a te részedre.
Olyan nincs, hogy az üzemben tartó nem ad át papírokat! Neki nincsenek ilyen jogosultságai.
A gépkocsi tulajdonosa eladta, tehát a tied!
Egyébként pedig hogyan lehetett eladni és megvenni, hogy a papírokat nem intéztétek?
Talán egy rendes adás-vételi szerződést kellett volna készíteni, és törzskönyvvel együtt átvenni, majd átíratni a kocsit.
Semmi jogod nincs így a kocsira, viszont ha valami objektív felelősséges dologba keveredsz, azt fizetheted.
Húú bameg..ezt elég értelmezni..
Meg vettem egy autót,üzemben tartóval,de nem akarja(hogy,ki azt csak találgatjuk)gondolom,az eladó,ide adni a törzskönyvet,mert mindig kifogásokat keres!
Mit tegyek?
Van adás vételi papír is.
Valami ilyesmi a lényeg?
1. próbálj helyesen írni
2. kisbetűvel
További ajánlott fórumok:
- Tattoo&piercing tulajdonosok, kedvelőik
- Elhozhatom az autót, ha azt közösen vettük a férjemmel, ő a tulajdonosa én pedig az üzembentartója?
- Autós téma: üzembentartás v. tulajdonos
- Van egy vevő az autómra, részletre venné meg és addig üzembentartóit szeretne kötni, mit tegyek?
- Személygépkocsira a teljesítmény adót a tulajdonosnak vagy az üzembentartónak kell fizetni?
- Csak a gépjármű üzembentartója, tulajdonosa válthat parkolóbérletet?