Üvegmatrica festés (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Üvegmatrica festés
Én mindig úgy csinálom, hogy egy erősebb műanyag lapra festem rá, amiről nem lehúzom hanem azt körbevágom és a másik felét ragasztom fel.
Így ha megunom vagy változik az idény könnyebb leszedni és tárolni is.
De az üvegmatrica típusától is függ.
Na ilyen élményben már nekem is volt részem. Kínszenvedés volt, míg leszedtem. A bejárati ajtóval sem jártam jobban a lépcsőházban. Csak úgy tudtam nagy küzdelmek árán leszedni, hogy forróvizes szivaccsal dörzsöltem, és hajszárítóval melegítettem, hogy felpuhuljon a festék!
Most húsvétra szerintem megint tejfölös pohártetőkre fogok festeni, az karácsonykor is bejött:-)
Régen jártam erre.
Arra vigyázzatok, hogy olyan ablakra lehetőleg ne tegyétek, amit nyáron nagyon ér a nap!
Már jártam így, vakargathattam is rendesen.
Közben már találtam egy tudásbázis kérdést a témakörben, ahol ajánlanak pár oldalt.
Tudásbázis - Hol vannak jó minták, sablonok fóliás üvegfestéshez?
(ha valakit még érdekelne)
Sziasztok!
Én most szeretném elkezdeni az ablakmatricázást. Tudtok olyan oldalt ajánlani, ahol vannak letölthető, kinyomtatható sablonok/minták? Főleg gyerekeknek való érdekelne.
Köszi előre is.
Viszont van egy kérdésem!
A megunt mintákat mivel lehet leszedni az ablakról?- a vakargatáson kívül, és ha egy mód van rá, üvegeztetni sem szeretnék. :o))
Nem! Lehet genotermára (műanyag iratlefűző) is festeni. Erről később ha megszáradt le tudod szedni és üveg/tükör stb...felületre ragaszthatod.
Van speciális matricafestő fólia is. Ez elég vastag és merev (nem olyan, mint a genoterma). Ha erre dolgozol, azt nem lehet már leszedni, viszont damillal fellógathatod és a kész képet ha szeretnéd körbevághatod.
Hobbibolt, papírbolt, stb. Talán még a hipermarketekben is van.
Nálunk anyu szokta venni.
Én az üvegestől kértem hulladék üvegeket (amit már kidobna, de nekem méretben pont megfelel) és arra festek a matrica festékkel.
A szoba ablakait én is kidekoráltam, de nem matrica festékkel, hanem üveg festékkel. Sőt, vettem öntapadós ólomcsíkot (jól lehet hajlítgatni, amerre akarom), és azok közeit festettem be.
Nekünk tetszik.
Ha megunjuk a mintákat, akkor jöhet az üveges és a biztosító kifizeti az újraüvegezést. Aztán jöhet az új minta.
További ajánlott fórumok:
- Milyen színűre festessem amerikai konyhás nappalinkat?
- Szemöldök és szempilla festés otthon!
- Mivel fessem be a hajam, ha az előző festés során az sárga lett?
- Ősz haj festése
- Húsvéti tojás festéshez keresek természetes színező anyagot!
- Miért nem tudom egyben eltávolítani az üvegmatrica képet csak darabokban?