Szemöldök és szempilla festés otthon! (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Én is szeretném befesteni a szemöldököm, de nem sikerül a kívánt színt elérni, ezért mindig el kell mennem a kozmetikushoz, de hát nem éppen olcsó:(
A hajam világos színű a szemöldököm viszont sötétbarna és erős szálú.
Vettem világosbarna szemöldökfestéket és krémperoxidot (6%-os), de sötétbarna lett a festés után is.
A hajfestéket nem akarom rákenni, mert rá van írva, h. ne használják szemöldök és szempilla festésre, mert vakságot okozhat.
Mit kellene csinálnom, h. világosbarna legyen a szemöldököm?
Tudna ajánlani valaki valamilyen márkát?
Szemöldökfesték volt, de nem hiszem, hogy ismered, mert csak kozmetikusok rendelhetik. Lehet, hogy te magánemberként vehetsz RefectoCilt vagy ProfiPil-t fodrászkerben.
Hajfestékkel is festheted, de akkor minimum 30 percig rajta kell, hogy legyen a szemöldöködön. Egyébként más az összetétele a festéknek és a H2O2 is más, amit használnak hozzá. De egyébként azért nem lehet hajfestéket használni, mert a szemöldökfesték egyben szempillafesték is, a szem pedig érzékeny, a haj és a szemöldök, szempillaszőr szerkezete is más. Szemöldökre használhatod a hajfestéket, de nem lehet vele olyan szépen dolgozni.
Mennyi ideig hagytad rajta végül??
Egyébként márkától függően 5-10 percet szoktak írni, de szempillára én 15-öt szoktam hagyni annak, aki bírja.
Ezt miből veszed, hogy 5 hetente szabad?:))
A festéket fodrászkellék boltban lehet beszerezni, különböző minőségű és árú festékek vannak. 3%-os hidrogén-peroxidot kell hozzá használni. Gyógyszertárban lehet kapni szemkenő pálcikát, ez üvegből van és a feje lapos, jó vele felvinni a festéket. Alátétet vagy csinálsz magadnak korongvatta feléből ívesre kivágva, vagy veszel azt is készen. Kell még hozzá vazelin, gyógyszertárból beszerezhető, ezt kell a szemhéjra kenni, hogy a festék ott ne fogja be a bőrt. Nem tudom, ki honnan veszi, hogy 5 perc, ez kevés helyzetben igaz, min. 10 perc kell a festéknek, hogy hasson, de én 15-ig hagyon rajta. Én kozmetikusként próbáltam otthon magamnak festeni, de nem jó. Egyszerre csak az egyiket lehet, a festék belement a szemembe, szóval én otthon tuti nem fogom festeni többet. Jó próbálkozást, csak óvatosan!
További ajánlott fórumok:
- Van olyan közületek aki otthon szedi a szemöldökét, festi a haját stb?(maga szépitkezik...)
- Kandalló begyújtásnál legégett haj, szempilla, szemöldök. :((((
- Lehetséges az, hogy a tartós szempillafestés a szempillák kóros töredezését okozza?
- Kozmetikusok, hogyan lehet otthon szempillát, szemöldököt festeni? Segítenétek?
- Az Isana szemöldök- és szempillafestéket hogyan kell használni?
- Haj - szemöldök - szempillahullás oka