Utazzunk! (beszélgetés)
Igen, a belül rohad sajnos igaz...
A bánki tónál még udvarlós korunkban jártunk, motorral. Eszembe jutnak a szép emlékek. Akkoriban sokat motoroztunk, nem volt kocsink - fénytávolságra sem. Motorral jártuk be Erdélyt, ez volt a nászutunk, később a Magas Tátrát. Persze sátoroztunk.
A Poroszlói ÖkoCentrumban nem jártunk, utána nézek.
A többi látnivalót mind láttuk. A Bory-várat megnézném újra.
Mondjuk szépül..belül meg sajnos rohad. De ez más téma.
Nekem nagy kedvenceim Magyarországon 1 napos kirándulásra:
Bory-Vár Székesfehérváron
Veszprém állatkerttel meg vár-mustrával
Bánki tó környéke
Szalakja-völgy
Poroszlói ÖkoCentrum
Nagyon jó látni, hogy Magyarország szépül. Fiatalon a gyerekekkel jártuk, azután sok évig csak külföld és most ismét az unokákkal fedezzük fel hazánkat. Nagyon nagy a változás.
Nagy kedvenc Hollandia és benne Kaukenhof a tulipánkert. Elmondhatatlanul gyönyörű, jó lenne, ha mindenki láthatná. A tulipánföldek szintén felejthetetlenek. Nagyon szeretem a skanzeneket és minden más múzeumot.
Kívánom, hogy minden jó legyen, mi rossz helyet fogtunk ki, 35 fok volt, egy tetőtérbe raktak, és egy kis hűtőt sem tudtak adni.
Annyit sikerült elérnem, hogy a jégakkut levihettem a konyha fagyasztójába. Ami darabot akartunk, azt megnéztük, de 2 nap után hazajöttünk, pedig nem a szomszédunkban van, 120 km.
Amúgy látnivalóban nekem nem bővelkedik Gyula.
Érdekes ez a távolság dolog. Valami csak addig távoli, amíg nem jártunk ott legalább egyszer. Bp.-ről mindent könnyű megközelíteni. Gyulára nem érdemes kocsival menni, mert az intersziti vonat kényelmesen, gyorsan átszállás nélkül odavisz. Egy hosszú hétvégére Gyula nagyon jó hely. A neten minden látnivalót megtalálsz.
Én már idősebb vagyok, bejártuk Európát többszörösen kocsival, kempingeben aludtunk. Minden utunk egyéni szervezésű volt, átlagban 20 napos és 6-12 ezer km-es. Aktív pihenés sok élménnyel.
Kezdetnek belföldi utakon jártunk kicsi gyerekeinkkel, majd egyre távolabb merészkedtünk.
A fokozatosságot érdemes betartani és megtanulni utazni, így egyre élvezetesebb lesz. Rutint is szerez az utazó. Elmondani, hogy melyik volt a legszebb, legjobb arra kevés itt a hely.
Talán, ha valaki konkrétan kérdez, akkor itt kaphat választ, vagy ötletet.
Szia!
Gyuláról sok szépet hallottam már, de sajnos még nem jutottam el oda. Én Budapesten élek és az -eddig- még nagyon messzinek tűnt.
Sziasztok!
Szeretnék egy olyan topikot, amiben megosztjuk egymással hol jártunk, hova megyünk, mi után érdeklődünk mostanában.
Lassan itt az utazós szezon, a tavaszi hosszú hétvégék, a nyári szabadságok, az őszi kirándulások ideje.
Beszélgessünk!!