Utazási kedvezmény igénylésre ki jogosult? (tudásbázis)
Sziasztok!
Nekem tartósan beteg a kisfiam,és aug.elejétől kapom az emelt családit,minden papirt beküldtem.
Állítólag az utazásit azt automatikusan küldik majd ki.
Most az lenne a kérdésem,hogy kb.mikor,mert 1 hét múlva suli és én már azzal szerettem volna utazni a gyerkőccel.
Légyszí aki tud válaszoljon,köszönöm!!!
Bocsánat, a MÁK folyósítja, de az Önkormányzatnál tudják, mi a módja, Pontosan nem emlékszem, a férjemnek a mozgáskorlátozottsága miatt járt, de ő már véglegesre megkapta. Az Önkormányzatnál is igazol valamit a jegyző, talán...keress rá vagy kérdezd meg!
Mi annak idején nem tudtuk, hogy létezik ilyen, már évek óta járt volna. Legefeljebb fél évre visszamenőleg adják meg, ha az orvos úgy látja, hogy már fennállt az állapot régebben is.
Alapvetően a fogyatékossági támogatással együtt jár. Rá tudsz keresni a neten.
A fogyatékosságit az Önkormányzatnál és a héziorvosnál kell indítani, mert az Önk. folyósítja. Felvilágosítást a szociális ügyintéző is tud adni.
Sok közöttük sz értelmi fogyatékos, nekik fel sem tűnik, hogy generációk óta a kisegítőbe járnak hagyományosan a gyerekeik. És jár a fogyatékossági kártya, amivel már kedvezménnyel lehet utazni, az iskola helysége és a lakhely között 90 százalékosan. Egyéb helyre féláron.
Fiatalok, netán jól öltözöttek, de sosem fognak tudni teljesen önállóan élni, ne irigyeld őket. Némelyik szó szerint kettőig se tud számolni.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan maradhatna meg a közgyógyom és az utazási kedvezményem?
- 90%-os utazási kedvezményről
- Mi alapján vagyunk jogosultak gyermekvédelmi kedvezményre?
- Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultság esetén, (jelenleg) papírok hiányában az iskolában kaphatunk-e étkezési kedvezményt?
- Ki dolgozik bérletjegy pénztárba? Valamilyen kedvezményre (bérlet) jogosultak a dolgozók?
- Milyen állami támogatásra vagy kedvezményre vagyok jogosult, két kisgyermeket egyedül nevelő édesanyaként?