90%-os utazási kedvezményről (beszélgetős fórum)
Akkor nem is költesz, tehát feleslegesen hisztizel.
Ha meg kapsz bármilyen ellátást, azt ajándékba kapod azoktól, akik fizetnek.
Nem tudom mekkora az egészségkárosodása, de majd megkérdezem ha találkozom vele.
Te ismerősödnek mire jár? Milyen betegségre?
Nem kell támogatnod, elég, ha fizetsz adót :)
ha választhatok, inkább gyerekekre költsék az adómat, mint másra.
Fogalmam nincs. :)
De felnőtteknek is megjár.
Talán az ismerősödnek azért nem, mert nincs meg az 50%-os egészségkárosodása. Vagy nem tudom.
Ez nem így van.
Én is ismerek olyat, aki felnőtt és az Államkincstártól kapott kártyával utazik, ami 90%-os jegyre jogosítja. :)
Szerintem nem felháborító, hogy a gyerekeknek több jár.
De persze mindenki azon háborodik fel, amin akar.
Egy felnőtt tud magáról gondoskodni, egy gyerek nem.
ez nagyon jó ötlet, köszönöm/köszönjük szépen :)
most ezt találtam:
"A jogszabály KÉSŐIi elfogadása miatt, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság a jogosultak részére 2012. április hó folyamán küldi ki az utazási utalványokat."
Szerintem is káosz az egész úgy ahogy van. Én is hallottam egy pár változatot a rádióban.
Ha a hónap végéig illetve ki mikor kapja azt a bizonyos jogosult ellátását, nem kapja meg a szelvényt, akkor már tényleg nincs mit tenni. Pl a hónap közepén kapja a rehab járadék árva ellátás stb..
A tesóm, a lányom messze lakik, nekem ott jó az utazási kedvezmény.
Tavaly a mucsöre is azzal utaztam.
Tegnap hozta a postás a menyemnek,özvegy egy gyereket nevel." Ellátottak Utazási Utalványa"
Az van ráírva a szelvényre,hogy 2012 február hónapban kiküldött nyugdíjasok utazási utalványa érvénytelen.
Igazából a témáról csak annyit, tudok, hogy árilis 30-ig meghosszabíttták a tavaji utaási kedvezményeket, tehát addig eldöl ki jogosult ki nem a törvények értelmében.
De a googleban ezt találtam:
További ajánlott fórumok:
- Hogyan maradhatna meg a közgyógyom és az utazási kedvezményem?
- Új utazási kedvezmény kártya, volna egy kérdésem valaki tud segiteni?
- Tudtok valamit a 26 év alatti fiatalok hétvégi, vasúti utazási kedvezményéről?
- Utazási kedvezményt honnan tudok igényelni? Nem vagyok se rokkant, se beteg gyerek ... mit tudtok róla?
- Használhatom a közalkalmazotti utazási kedvezményt, ha már nem dolgozom ott, de érvényes?
- 90%-os utazási kedvezmény jár?