Ellenőrizhetnek a táppénz alatt? (tudásbázis kérdés)
Persze, hogy nem ellenőrzik, nem csak az ünnep miatt, hanem mert betegsége alapján nem fekvőbeteg. Azon kívül bolond lenne az állam az ellenőröknek munkabért hétvégi, ill. fizetett ünnepnapon végzett pótlékkal is fizetni.
Ez most szerintem nem a kutya-sétáltatás alól akar szabadulni, hanem a szüleivel a temetőket körbejárni nem akarja. Persze az sem árt, ha másvalaki bajlódik a kutyával. Egyik ismerősöm szavajárása, amikor fényezi magát: jól ki van ez találva.
Legfeljebb tartanak egy soron kívüli munkavédelmi gyűlést. Egyszer elmegy, de ha vaki 3-4x üzemit fabrikál, annak kivizsgáltatják csetebotaságát.
Témára térve, nem fekvőbeteg, nem fertőző, vasárnap van. Holnap ünnep, kizárt, hogy legyen ennyire mazochista ellenőr.
Jesszusom!
Munkahelyi balesetnek számít, így 100 %-os tp-t kap, a különbözetet a munkahelyen vasalják be! Mert a saját figyelmetlensége miatt elesett és eltört a kisujja!
Gratulálok! Ne csodálkozz, ha a főnökeid nem fognak örömükben tapsolni neked.
Szerintem attól mehetsz.
Nyilván ha karantén van előírva, akkor nem.
További ajánlott fórumok:
- Nyaralás veszélyeztetett terhesség miatti táppénz alatt
- A munkahelyemről 2x6 hónap eljöttem táppénzre 2 év alatt.Ha munkáltatók lennétek mit csinálnátok velem?
- Mennyire lehet problémás próbaidő alatt két héten belül egyből táppénzre menni?
- Táppénz alatt kötelezhetnek, hogy bemenjek dolgozni?
- Táppénz alatt ki lehet rúgni valakit?
- Hogyan lehet ellenőrizni, hogy egy ingatlan végrehajtás alatt áll-e?