Utazás átszállással repülővel (beszélgetős fórum)
Szia, nekem van Iberia-s tapasztalatom.
Mi Londonbol repultunk Venezuelaba (Caracas-ba) madridi atszallassal. Elvileg 2 es fel ora lett volna az atszallasra, igy gondoltuk eleg lesz, de a London-Madrid gepunk kesett 1 ora 45 percet, igy 45 perc maradt csak, raadasul Madridban mikor kiszalltunk a gepbol egy busz vagy 20 percig vitt minket ossze-vissza, mire atertunk a masik terminalra es futni kellett, hogy felszalljunk a gepre. Ott mi mar el is konyveltuk, hogy a csomagunk tuti ott fog maradni... Aztan miutan 10 es fel orat repultunk es vartuk a csomagunkat a caracas-i repteren, egyszer csak meglattuk a borondjeinket a szalagon :) Fogalmam sincs hogy csinaltak, de megoldottak. Az tenyleg igaz, hogy nem irnak roluk jot, de nekunk vegul nem volt problema, lehet csak szerencsenk volt...
Viszont Alitalia jarattal nekunk lemaradt mar csomagunk, Milano-ban maradt es masnap hoztak csak hazhoz. Ott 1 ora 15 perc volt a ket jarat kozott.
Szerintem ne izgulj az atszallas miatt, mert legtobbszor megerkezik a csomag. De gondolom minden legitarsasagnal benne van a pakliban, hogy hibaznak.
a csomagkezelést nem a légitársaság végzi, hanem a reptéren egy erre szakosodott cég. úgyhogy ebből a szempontból kb mindegy, hogy melyik légitársasággal utazol.
gond általában csak akkor van, ha késik a járat, és megvariálják a csatlakozásokat. bár elvileg ezt is lekezelik nyilván.
átszállás miatt nem kell(ene) hogy csomag elvesszen, persze emberi hibák mindenhol előfordulhatnak, de akár átszállás nélkül is el lehet keverni a böröndöt, úgyhogy szerintem most ez miatt külön nem érdemes aggódnod.
Át fogják pakolni a bőröndödet, neked nem lesz vele semmi tennivalód.
Nekem egyszer késet csomagom 1 napot, de nem átszállás, hanem sztrájk miatt.
További ajánlott fórumok:
- Milyen utazni repülővel?
- Mit jelent zuhanó repülővel álmodni?
- Közeljövőben repülővel utazom. Kell magammal vinni a térdembe épített fémekről "igazolást"?
- Napi 3 óra utazás a munkába 6 átszállással, 12 órás...
- Repülővel történő utazáshoz milyen a jó utazótáska?
- Bécsből Bázelbe repülővel utazáshoz elég a személyi igazolvány?