Repülővel történő utazáshoz milyen a jó utazótáska? (beszélgetés)
Garancia nincs erre az esetre, de vannak kifejezetten strapatáskák, melyek erős igénybevételre vannak tervezve. Garancia maximum csak a táskára van, de a benne tárolt értékekre sajnos nem...
...de ezzel még mindig előrébb vagy, mint egy egyszerű vászontáskával.
szerintem abszolút lutri hogy melyik bőrönd esik szét és melyik nem...
nekem egy kb 10 éves kínai gyártmányú, keményfalú bőröndöm van, ha feladandó poggyászt viszek akkor mindig ezzel megyek, és semmi baja szerencsére :)
ezzel szemben van, akinek a samsonite böröndje az első úton szétesett...
persze ezzel nem azt mondom, hogy a kínai jobb, mint a samsonite, nagy eséllyel egy jobb márka jobban is fogja bírni. csak mindegyiknél előfordulhatnak jobb és rosszabb darabok is, ki kell fogni lehetőleg a jobb fajtát:)
azzal kapcsolatban pedig hogy mit lehet feladni a csomagban ill felvinni a gépre, érdemesebb inkább a reptér v repülőtársaság honlapjáról tájékozódni, és nem a "városi legendák" alapján pakolni:)
"Az értékes dolgokat meg kézipoggyászban vidd, de fém nehogy legyen benne."
Ezt hogy érted? Ékszerek? Minden repülőtársaság figyelmeztet, hogy az ékszereidet a kézipoggyászba tedd. Azok fémből vannak. Nameg a kulcscsomó például.
Köszönöm az eddigi tanácsokat, tapasztalatokat!
A fóliázógépről én is olvastam, ezt ingyen lehet használni?
Igaz h dobálják.
Egyszer Helsinkiből repülünk haza, ahol üveges terminál van. Láttuk h pakolnak be egy repülőbe, gondoltuk na most megnézzük h hogyan kezelik a cuccokat. Erre mit látunk? A saját repülő bőröndjeinket:) Pont a mi gépünk pakolták:)
De a cuccoknak nem lett baja. Javaslom a merev falú kerekeset, már lehet olcsón is venni.
Könnyen mozgatod, na meg nem mennek szét a cuccaid. De egy jó tanács: vegyél folpackot, és tekerd be vele az egész bőröndöt. Egy csomóan így csinálják, na meg ez a legtutibb szerintem. Az értékes dolgokat meg kézipoggyászban vidd, de fém nehogy legyen benne. Nekem dobták már ki cuccomat, amikor átvizsgálnak a kapun:(
Szia. En utaztam mar mindkettovel. Volt mar sporttaska is feladva, arrol leszakadt a zippzar, huzos vaszon borond, aminek a huzokaja eltorott, es meg sorolhatnam... A merev falut akkor hasznaljuk, ha vmi torekenyet is szallitunk.
Amugy soha semmilyen korulmenyek kozott ne tegy nagyon ertekes dolgot a feladando borondbe! (de gondolom ezt amugy is tudtad!
Sziasztok!
Nemsokára életemben először repülni fogok. Többféle infót hallottam arról, hogy milyen utazótáskát érdemes magunkkal vinni. (Vasvillával dobálják, targoncával, kismarkolóval hányják egymás hegyibe...) Nektek mi a véleményetek? Elég egy normál utazótáska (vállra akaszthatós sporttáska) vagy feltétlenül szükséges egy merevfalú gurulós bőrönd, hogy ne sérüljön meg, szakadjon szét?
Nekem az a lényeg, hogy épségben kijussak én is, meg a csomagok is, ha majd lesz több pénzem kint, akkor vennék normálisabb táskát. De ha most ez elengedhetetlen, akkor nem szívesen, de legyen.
Köszi a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Milyen utazni repülővel?
- Mit jelent zuhanó repülővel álmodni?
- A Wizz Airnél vásároltam elektronikus repjegyet, van bármi teendőm még, például ki kell-e nyomtatni utazáshoz?
- Közeljövőben repülővel utazom. Kell magammal vinni a térdembe épített fémekről "igazolást"?
- Mit vigyek magammal egy hurghadai utazáshoz, ha egy 5 éves gyerek is jön? Gyógyszerek, ruhák, stb...
- Bécsből Bázelbe repülővel utazáshoz elég a személyi igazolvány?