Napi 3 óra utazás a munkába 6 átszállással, 12 órás... (beszélgetés)
A jó oldalát is nézhetetlen a dolognak. A 6 óra utazást hasznosan is eltoltheted. Olvasol. Neten keresel intézem dolgokat. Tanulhatsz is akár idegen nyelvet. Az is jó hogy nem kell figyelned a vezetésre. Volt idő amikor én is utaztam ennyit BP én BKVal. Autoval semmi pénzért nem araszoltam volna a dugóban. A szabadidodet tartalmasabb töltsd. Akkor több energiád lesz. Az is sokat segít ha a jó dolgokat látod még és nem mindig a rosszat.
Van a munkaidőkeret, amely nem egy hónapra szól. Abban bizony nem 168 óra a havi munkaidő...Ha mindenki sok diplomás tanult ember lenne, nem tudom a manuálisan elvégezhető feladatokat ki hajtaná végre a való világban.
Nekem kint ezért volt jobb a 4nap munka 4sznap, mert az első napon csak aludtam 3masik napon pedig éltem.Ráadásul kevert 2nappalos után 2ejszakás műszak.igy nem teljesen 96ora szabadnapom volt az utolso nap az első szabadnap reggel 7kor ért véget.7,5évig csináltam, de idén ősztöl tanfolyam és teljesen más munkát szeretnék utána. A végén már olyan rossz volt a kedvem, ha be kellett mennem munkába. Párom mondja vissza se menjek többé oda, amióta otthagytam főleg szeptember 3.hete óta jo a kedvem. Ő is ott dolgozik, de az üzem másik oldalán a lenézős furkálós emberektől távol angolokkal körbevéve ott a munka számit a teljesítmény es nem az milyen nemzetiségü az ember.
Azért értékeld a jót is, ha néha sok a rossz , akkor is.
Sokszor nem az, bár így jobban tudja értékelni az ember
Én már régen nyugdíjas vagyok, és nehogy azt hidd, hogy szerintem egy irodában dolgozni, az csupa gyönyör.
csak azért van egy kis különbség.
A lányom is most írta, ,,,leszívták az agyam, agyonvertek, eltemettek félig élve,,, úgyhogy elhiszek én mindent.
Akkor tudod a különbséget.
Dolgoztam soron, gyárban, úgyhogy tudom, onnan csak kikerülni akar az ember...
4 nap, 2 pihenő.
Aztán kezdik újra, szombat vagy vasárnap esik bele, nem számít.
Mennek. Mert kell.
Ehhez képest egy irodában, talán nem annyira vészes.
Akkor mit mondjon az, aki a szalag mellett tölti a 12 órát, és még utazik is hozzá, 3 órát.?
Tudom h nem jogszerű de ez van, van általában ilyenkor időm ide írogatni, de aztán jön valami ügyeleti munka amihez ugranom kell.
Én 2x16-ot dolgoztam. Mondjuk nem évekig... És éjszaka is. Tűrhető volt.
Még tanulhat mindenki. Nincs korhoz kötve.
Miért nem tanultál? Többre vitted volna. Vicceltem...
Nem tudom mennyit jársz be. Csak és kizárólag onnan GONDOLTAM, hogy a havi munkaidőkeret többnyire 168, 176 óra, ami a havi munkanapok számától függ.
Hétfőtől péntekig 12 órázni valóban kimerítő és szerintem nem jogszerű. Akkor te heti 60 órát dolgozol a 40 helyett.
Elhiszem, hogy fáradt és frusztrált vagy. Válts olyanra ahol nem kell 5 napon keresztül 12 órát dolgozni. Szerintem.
Amikor rossz volt a kocsi, én is csináltam ilyet, néhány lehetetlen helyre kellett eljutnom. Rengeteg könyvet kiolvastam és akkor tanultam meg ugy ahogy, olaszul. Éppen ma reggel jutott eszembe, hogy milyen jó is volt egyes
települések szép gondozott parkjában - buszra várva - olvasni, nyelvet tanulni zenehallgatás közben. De mint mindennek, egyszer ennek is vége lett.
Szellemi munka csak nappal de van húzós időszak pl most. Túlórákkal simán megvan 11-12 óra. És igen hullák vagyunk. Most ebédeltem, és a másik osztályon robbannak le a kollégák.
Ha van közte éjszakás műszak, az még rosszabb.
2×12 óra után az első "szabadnap" értékelhetetlen. Zombi üzemmódban kóválygás az egész nap. Szegény Anyukám évekig csinálta ezt (fizikai munka, 2 nap 12 óra, 2 nap szabad) mire a második napra valahogy kipihente magát (nappal aludni képtelen volt) már mehetett is vissza...Szóval tök jòl hangzik a 15 szabadnap de nem biztos, hogy pihentető is.
Talán mindez nem lenne baj ha jó környezetben lenne.
Az te honnét tudod mennyit járok be? Igen van szabim de nem végtelen....Ha nem veszek ki szabit v betegállományba nem megyek akkor hétfőtől péntekig megyek.
Ha 12 óra, akkor gondolom havi 14-15 napot jársz be dolgozni a másik 14-15-öt otthon vagy. A napi 3 órát én is sokallom kicsit, de sokan utaznak ennyit. Azért a 15 szabadnap viszont jó.
Mär bocs, de mi a jo az ilyen munkäban???
Gondolom veled együtt ők is szükségből vannak ott, akkor meg teljesen felesleges ...
További ajánlott fórumok: