Új szocpol 2013 (beszélgetés)
Sziasztok! Szeretnénk szocpolt igénybe venni a férjemmel, de van lakástulajdonunk. Ellentmondásos infókat találok a neten arra vonatkozólag, hogy így is jogosultak vagyunk-e bizonyos mértékű szocpolra; illetve ha nem vagyunk azok, a lakás eladásával jogosultságot szerzünk-e a szocpol felvételére. Köszi szépen előre is!
Sziasztok! Szeretnénk szocpolt igénybe venni a férjemmel, de van lakástulajdonunk. Ellentmondásos infókat találok a neten arra vonatkozólag, hogy így is jogosultak vagyunk-e bizonyos mértékű szocpolra; illetve ha nem vagyunk azok, a lakás eladásával jogosultságot szerzünk-e a szocpol felvételére. Köszi szépen előre is!
Nem lehet, hogy már bevitted egyszer a bankba és bent fogták? Be kellett mutatnod a "fizetési meghagyást", amin az illetékhivatal kivetette az illeték összegét és a befizetést igazoló bizonylatot is. Ilyet nem dob ki az ember, meg kell annak lennie valahol. NAV-hoz pedig írásban, tértivevényes levélben írj és kérd, hogy adjanak róla igazolást, hogy ti befizettétek. Ez nem évül ez, igazolást kell kiadniuk, max az ügyintéző nem akart keresgélni . Ha írásban adod be a kérelmet, kötelesek válaszolni rá.
Segitsetek már mit tegyek,megigéneltem a 3 gyerekre a szoc.polt.de a bank kéri mutasam be az illeték befizetésröl a számlát, amit sehol sem találok, pedig 8 évvel ezelött befizetem 168 ezer ft volt.Elmentem az NAV hoz ott azt mondták ennyi idö után ök már nem foglalkoznak ilyennel.Mit tegyek?Ezen múlik a szoc.polunk.
Használt ingatlan vásárlására, meglévő lakóingatlan szobaszámszaporulattal való bővítésére csak tervezték, hogy lesz a megjáró szocpol fele, de nem vezették be.
Csak új ház építésére és új lakás vásárlására adható jelenleg.
hogy lehet pontosan fel venni
Egyenlőre sehogy sem, mert nincs olyan.
tudja valaki hogy lehet szocpol igényelni használt házra ha nincs munka helyed de három gyerek van.
Az utólagos szocpoljóváírás a Fiatalok Otthonteremtő támogatásához (FOT) , ezek szerint akkor vettél fel hitelt és most azt csökkentik az utóbb született harmadik gyerekre AKKOR járó félszocpollal.
Ha most akarnál vásárolni , most jelenleg ilyen lehetőség nincs.
Nem van már házunk használtan vettem,már 2 gyerekre megkaptam most kértem a harmadikra.
Biztos új házat építesz, vagy új lakást vásárolsz, arra van és volt szocpol.
Az OTP is beveszi a kérelmeket???? Pontosítsunk, hogy egyről beszélünk-e? félszocpol a magánforgalmú ingatlan megvásárlásához?
Én is bedtam a szoc.polt szintén 3 gyerekre az OTP.nél és megis fogom kapni hamarosan.
Az előterjesztést már benyújtották márciusban, április elsejével lépett volna életbe, de még nem írták alá, nem született döntés róla.
Azt lehet tudni,hogy mikor lép életbe?Én úgy tudtam,hogy április vagy májussal lép életbe
Érdekes lenne, ha már bevennék az igénylést, hiszen még nincs életben a rendelet:) Ha mégis hitegetik őket, akkor súlyos hibát követnek el!
Azt esetleg lehjet tudni melyik banknál?
Akkor te nagyon ügyes vagy, mert még nem írták alá a törvényt:)
Én most a 3 gyerek után intézem a szoc.pol amitöl már idegbajt kapok annyi utána járással jár, használt házra kapjuk majd meg.
Senki nem tud róla semmit sem??
Sziasztok érdeklődnék,hogy elfogadták e már az új szocpolt miszerint használt házra/lakásra is lehet kérni a fél szocpolt?
További ajánlott fórumok: