Új főzelék alapok-próbáltátok már? (tudásbázis)
Az, hogy mit eszünk meg, külön téma lehetne.
Ismerősöm húsfeldolgozóban munkálkodott és azt mondta, szó szerint: "Ne akard tudni, hogy mi van a parizerben, ha ízlik edd meg!"
Ennyit arról, hogy "legalább tudjuk, hogy mit eszünk" - nem tudjuk! És így jó, mert akkor jóformán semmit sem ehetnénk.
Engem inkább az érdekelne, hogy jól sürít-e !?
Csomómentességgel sose volt bajom (én is a rántásra és a habarásra merem rá a forró levet), de főzelék helyett levet már nem egyszer csináltam, mert egyszerűen nem sűrűsödött be, akármennyi lisztet tettem hozzá :(
Én ezért vettem a hétvégén egyet (egyébként csak 190 ft, nem a világvége), de még nem próbáltam ki.
Semmi pénzért ki nem próbálnám (adalékanyagok, ízfokozók, meg csak a gyártó tudja még).
Akkor inkább olaj, liszt, paprika, felöntőlé, stb.
Nem szeretem, ha valaki nem a kérdésre válaszol, de most én ezt fogom tenni - bocs!!! :) Én nem a rántást teszem a főzelékbe, hanem a főzeléket merem apránként a rántásra, és így garantáltan csomómentes lesz, és olyan állagú, amilyennek szeretném.
Az én fantáziám is izgatja az új termék, de feltételezésim szerint ez is tele van mindenféle ízfokozóval meg adalékanyagokkal, úgyhogy maradok a bevált régi módszernél: így legalább tudom, mit esznek a gyerekeim, no meg én :)
További ajánlott fórumok:
- Hozzátáplálás - hogyan lehet megkedveltetni a babával a főzeléket?
- Szerintetek a pizza és a melegszendvics helyettesítheti a meleg ételt (pl főzelék, tésztafélék, pörkölt stb...) a mindennapokban?
- 10 hónapos baba 2 hete nem nagyon eszi a főzeléket ebédkor, vacsorakor. Miért? Minden mást eszik, a főzit imádta azelőtt
- Milyen főzelékhez milyen feltétet?
- Ha vacsorára csak főzeléket eszik valaki (teljeskiörlésű liszttel habarva, attól lehetne fogyni?
- Ha a babának főzeléket akarok csinálni, miért kell a krumplit és a répát külön megfőzni?