Nézzük csak mi minden van a bal oldali mellkastájékon:
A rekeszizom feletti részről beszélünk csak.
Tehát ott van az izom: Izomhúzódás? Izomláz?
Csont / azaz bordák: Hát, ezek rezeghetnek. Gondolj csak arra, ha valamilyen nagy teljesítményű hangszóró előtt állsz, akkor szinte átveszed a rezgést...
Tüdő: be lehet gyulladva, stb...
Szív: ezzel aztán lehet sokféle baj. Pl amikor a pajzsmirigy túlműködik, nagyon megtévesztő tüneteket tud produkálni...
Tehát a legjobb tanács: SZAKEMBER! Azaz orvos lássa az embert, s ott a TÜNETEKET mondja el a páciens.
Az én férjem 2 hete esett át egy infarktuson. Már elötte 10 nappal fájt a gyomor tájéka . Persze orvoshoz nem akart menni. De rosszul lett erre én elrángattam dokihoz. Onnan a sürgösségire mentünk ahol azt mondták mellizom gyulladás. Nyugottan jöttem el, hogy ebből nem lehet komoly baj. DE másnap reggel ismét rosszul lett és akkor az már az infarktus volt. Orvos, mentő , szívkatéterezés meg ami kell . De már hál' istennek jól van. Tehát nekünk egy nappal elötte sem tudták megmondani hogy az van készülőben.
Apukám (59 éves) mondta pár napja, hogy úgy érezte, mintha az ingzsebében (bal oldalt mellkastájék) időközönként rezegne a telefonja. De nincs is ott a telefonja!!! Félek, hogy valami előjel...