Placenta infarktus után (beszélgetés)
Szia!
Mi újság? VAgy még nem voltatok a dokinál?
Ennyit találtam, a beágyazódásért felelős 3 gént szoktak nézni, ennél van gond valószínűleg amit írtál. Másolom:
MTHFR: a homocisztein és a folsav anyagcserét szabályozó metilén-tetrahidrofolát-reduktáz (MTHFR) gén változatai - az MTHFR C677T és az MTHFR A1298C - összefüggésbe hozhatóak a szív-és érrendszeri betegségekkel.
Ha valaki mindkét szülőjétől 677T változatot örököl (677T/677T homozigóta genotípus), akkor a szervezetében a szabályozó enzim aktivitása 50-60%-al alacsonyabb 37°C-on, mint a normál típusé, heterozigotáknál (677C/677T) 20-30%-os aktivitáscsökkenést írtak le. A 677T/677T genetikai mintázat gyakorisága a magyar népesség kb. 11,1 %-ában, míg a heterozigóta génváltozat 45,2 %-ában fordult elő.
Remélem segítettem valamit.
Szia! Sajnálom ami történt.
Én úgy tudom ez genetikai probléma, gén mutáció okozza az ilyen problémát, és amint látom mindkettőt meg is nevezted. Habár erről érdemben orvos tudna részletesebb tájékoztatást adni.
Egyébként hallottam már nem egy olyan esetről, amikor hasonló és ugyanilyen megnevezésű mutációt mutattak ki, és csak sorozatos vetélések után derült ki, de olyanról is hallottam, aki egészséges babát hordott ki ezek ellenére.
Egy genetikus erről többet tudna mondani, mert ez azért bonyolultabb téma. Én erről ennyit tudok, mindenképpen orvos-genetikussal beszélj, biztos van rá valami megoldás, ha mások is ugyanezzel egészséges babát tudtak szülni, akkor neked is sikerülni fog. :)
Sziasztok!
A terhességem 20. hetében derült ki, hogy a magzatom placentáris okok miatt nem fejlődik. Még annyira pici volt, hogy esélye sem volt a túlélésre. A szülés után megvizsgálták a placentát és placenta ifarktust állapítottak meg. Sem genetikai probléma, sem fertőzés nem volt. Azóta elkezdődtek a kivizsgálások és MTHFR C677T heteroigóta, páromnak MTHFR A1298 homozigóta mutációt mutattak ki. Leiden, prothrombin normal. Van valaki, akinél szintén placenta infarktust állapítottak meg vagy hasonló leletei vannak? Mire számíthatok, hogyan fog kezelni az orvosom?