Tzatziki sali recept
A Tzatziki sali hozzávalói:1 kg uborka,
1 csokor snidling,d
friss bazsalikom és tárkony,de ha nincs a száritott is megteszi!
4 dl joghurt,
só,
kevés borecet vagy citromlé
A Tzatziki sali elkészítési módja:
Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk, besózzuk, és állni hagyjuk egy órát, majd leszűrjük. Finomra vágjuk a zöldfűszereket, belekeverjük a joghurtba, és ha nem elég savanyú, borecettel vagy citromlével ízesítjük. Belekeverjük a leszűrt uborkát, és lehűtve tálaljuk. Tipp: A nálunk kapható joghurt közel sem olyan sűrűségű, mint a görög. Ha a salátát túl hígnak találjuk, bármilyen ízesítés nélküli tejszínes krémsajttal sűríthetjük.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: cicaanya, 2007. nov. 17. 13:57
A tzatziki sali elkészítési módja és hozzávalói.