Túrógombóc diós bundában recept


50 dkg.tehéntúró
8 dkg.búzadara
2 db.tojás
2 evőkanál liszt
daralt dió
vaniliás porcukor
tejföl
A Túrógombóc diós bundában elkészítési módja:
A túrót,tojást,lisztet és búzadarát összegyúrjuk. Gombócokat formálunk belőle. Sós,forrásban lévő vízbe tesszük és puhára főzzük. Ha kifőtt,dióban meghempergetjük,tejfölt és vaniliás porcukrot halmozunk a tetejére.
A tészta pihenhet 1-2 óra hosszat,de nem szükséges.
Főlési idő kb.10-15 perc.
Meghempergethetjük mákban is,de akkor lekvárt vagy vaniliasodót tálaljunk huzzá!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Preszter Gabi, 2009. júl. 11. 09:41
A túrógombóc diós bundában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.