Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Grízsmarni recept

Grízsmarni recept

A Grízsmarni hozzávalói:
20 dkg búzadara
18 dkg liszt
1/2 l tej
10 dkg mazsola
fél citrom héja
5 dkg zsír vagy olaj
4 db tojás
10 dkg kristálycukor
ízlés szerint: porcukor és lekvár


A Grízsmarni elkészítési módja:
A darát, lisztet, tejet, sót, 5 dkg kristálycukrot, mazsolát, citromhéjat habverővel összekeverjük és legalább 1-2 órán át állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a maradék cukorral felverjük, majd előbb a tojássárgákat keverjük a masszához, majd azután óvatosan a tojásfehérjét is. A zsiradékot egy lábasban felforrósítjuk és beleöntjük a masszát. Megvárjuk, amíg a massza alja aranybarnára sül, majd folyamatosan kevergetve addig sütjük, amíg morzsákra esik szét. Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A grízsmarni elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook