Túró-Rudi őzgerinc recept
45 perc
A Túró-Rudi őzgerinc hozzávalói:
A tésztához: 20 dkg finomliszt; 3 dkg kakaópor; fél csomag sütőpor; 5 dkg kristálycukor; 1 tojássárgája; 5 dkg vaj; tej
A töltelékhez: 50 dkg túró; 20 dkg kristálycukor; 4 tojássárgája; 5 tojásfehérje; 5 dkg mazsola; 1 csomag vaníliás cukor; 1 citrom reszelt héja; 3 evőkanál búzadara
A Túró-Rudi őzgerinc elkészítési módja:
A tésztához a lisztet összekeverjük a kakaóporral, a sütőporral és a kristálycukorral. Beletesszük a tojássárgáját, a vajat és annyi tejet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Jól összedolgozzuk, majd félretesszük. A mazsolát megmossuk és lecsepegtetjük. A töltelékhez a túrót áttörjük, majd összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és a búzadarával együtt a túrós krémhez adjuk. 2 őzgerincformát kivajazunk és lisztezünk. A tésztát 2 részre osztjuk, majd téglalappá nyújtjuk, hogy a formába bélelve még vissza lehessen hajtani. A tésztával kibéleljük a formákat, megtöltjük a túrós krémmel, majd a tésztát ráhajtjuk. Előmelegített sütőben körülbelül 40-45 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Ildikó690, 2013. febr. 4. 18:35
A túró-rudi őzgerinc elkészítési módja és hozzávalói.