Turmixgép nélkül is el lehet készíteni a padlizsánkrémet? (tudásbázis)
7. fbf357da85
2012. szept. 9. 18:10
egy autentikus leírás, itt is fakésről van szó:
a képen is látszik, hogy nem egy majonézes-kenős történetről van szó, hanem a zöldség húsa van pépesítve, a magok is ott figyelnek.
persze manapság mindennek majonézesnek meg zsírosnak kell lenni, de nekem ez az eredeti sokkal jobban ízlik. (és egézsségesebb is.)
6. fbf357da85
2012. szept. 9. 18:05
Az, hogy teljesen krémesnek meg homogénnek kell lenni a padlizsánkrémnek, az csak tubusos-nyomós műcoccokhoz szokott generáció elképzelése... az eredeti padlizsánkrém bizony olyan jókis aprított lecsós-magos. :) És tejszín meg ilyenek sincsenek benne.
5. era06
2012. szept. 9. 17:28
Még soha az életben nem raktam turmixgépbe, húsdarálóba, és villával sem pepecseltem. Még melegen késsel összevágom (gyorsan jár a kés)
De, hogy miért kell a magokat pépesíteni? Ez talány számomra. Pedig nekem nem új ez a zöldség!
4. gevi1931
2012. szept. 9. 17:16
Húsdarálóval.
3. Linella7
2012. aug. 8. 11:00
köszönöm a választ. és a magokat is teljesen lehet így pépesíteni? próbáltam már villával és nem lett teljesen homogén
2. 34c48a3825 (válaszként erre: 1. - Linella7)
2012. aug. 8. 10:56
Igen. Nem turmixgép, hanem egyéb eszköz segítségével pürésíted a padlizsánt, úgymint krumplinyomó vagy villa.
1. Linella7
2012. aug. 8. 10:55
Sajnos nem áll rendelkezésemre turmixgép, meg lehet máshogy csinálni a padlizsánkrémet?
További ajánlott fórumok:
- Ki tud olyan egyszerű, sütés nélküli torta receptet, amit gyorsan el lehetne készíteni nyaraláson? Mint pl. pudingtorta!
- Hogy kell elkészíteni a bakonyi mártást? Előre vásárolható szószok nélkül?
- Milyen tortát lehet készíteni sütőforma nélkül?
- Húsdaráló nélkül, hogy tudok darált sonkát készíteni?
- Botmixerrel lehet jó turmixitalt készíteni, vagy kifejezetten turmixgépet vegyek?
- Tudja valaki hogyan kell csirkés padlizsánsalátát készíteni?