Túl magas a gyerek fájdalomküszöbe (tudásbázis)
A fájdalomérzet, illetve annak megélése nagyban tanult működés. Te is írod, hogy bizony fájt neki, mert sírt, amikor történt. Szerintem ez elég kell elgyen neki, hogy tanuljon a dologból, ha nem elsőre, majd másodszorra. Ha akarod, megtaníthatod neki, hogy nagyobb ügyet csináljon a fájdalomból (tehát intenzívebben élje meg), de nem hiszem, hogy ezzel jót tennél neki. (Az én lányom is ilyen, de én örülök neki.)
Barátnőm kisfia a múltkor elesett, de felpattant, észre se vette, hogy lehorzsolta a térdét. Barátnőm ösztönösen elszólta magát: "Jaj, megütötted magad?" Abban a pillanatban a 2,5 éves gyerek melodramatikusan összeesett, és kerek fél óráig sajnáltatta magát (Anyucika, reeeeettenetesen fáááj a láááábikóóóm!). Erre mondom, hogy tanulható.
hát nem tudom,nyilván akkor tudja megmondani a gyerek ha valamije fáj,ha tudja hol helyezkedik el az neki.Ez nyilván foglalkozás kérdése.De akkor is érzi és rámutat.
Az én lányom azt is megmondta,hogy a bal füle fáj és arra is mutatott!
hát, a védőnő szerint hihetetlenűl strapabíró lányom van :-)
Attól, hogy nem tudják megmondani vagy megmutatni, hogy konkrétan hol fáj nekik, szerintem még kellene jele lenni, hogy fáj valahol. Sírás vagy valami más. Mert nyilván egy torokfájás is "fáj" még ha nem is tudja pontosan, hogy az mi
Nem lehet, hogy egyszerűen egy 2 éves kicsi még ahhoz, hogy lokalizálja, hogy hol fáj? Nekem a nagyobb 3 éves, de nem tudja megmondani, hogy fáj-e valami és hol fáj. S nem azért, mert nem érzi, hanem egyszerűen szerintem nekik a testtudatuk még nem fejlett. Ha látható bibije van, akkor tudja hogy ott fáj, de ha pl. a torka fáj, akkor azt nem tudja.
Gyakorolni kell, ha nyilvánvaló, hogy hol fáj pl. egy esés után, akkor mondani neki, hogy biztosan fáj a térded itt, s megmutatni neki, hogy összekapcsolódjanak nála a fogalmak. A védőnővel nem beszéltél erről?
Nem tudom ki lehet-e deríteni.
De szerintem ha sír akkor érzi,az én lányom is sír tehát érzi.Akkor gondolom nincs nagyobb gond.
Csak tényleg nagy a fájdalomküszöbük.
Szerintem akkor lenne gond ha nem is érzik,mert az már tényleg vmi fajta betegség lenne,hallani ilyet,ritka esetben.
Én azt vettem észre, hgy szól, ha megüti magát vagy elesik, mondja, hogy fáj, de egy puszitól meggyógyul. Rendszerint nem foglalkoztam vele, mert kis sérülések voltak. Csak hát ezek már komolyabbak. A csúszdánál és a könyökénél is nagon sírt kb. 1-2 percig. De csak ennyi. Pedig ha velem történne ilyen, tutira nagyon fájna.....
Ki lehet ezt valahogyan - szadizmus nélkül - deríteni, hogy mennyire érzi? A házidokim azt mondta erre, hog yüröljek neki, hogy nem nyávogós a gyerek. De akkor még csak a kiságy rácsaiba szorult be :-)
Hát igen ,ez sem jó egyáltalán,hogy nem szólnak ha valami bajuk van :((
Reméljük ezt kinövik,bár vannak ugyebár ilyen gyerekek.
A Te lányod se semmi,jó lenne tudni vajon nem szól vagy tényleg nem érzi? Mert ha nem érzi az nem jó :(
Nem könnyű.az én lányom is ilyen,hogy nem szól ha fáj neki vmilye. :(
Pl:most már visszeső fülgyulladása van és tegnapelőtt éjjel egész reggelig sírt és sírt és síkítozott.Először azt hittem rosszat álmodik de hamar rájöttem nem így van :(
Kérdeztem mi fáj?Erre Ő:ordítva,hogy semmi,semmi.
Úgy fájt a füle,hogy őrület és mégis azt mondta,hogy nem fáj semmi.
Másnap a fülészeten szintén ugyanezt mondta,csak az orvos épp az ellenkezőjét.
Az teljesen természetes, hogy miután bekötözték, ott folytatja ahol abbahagyta.:))
Mondjuk, az enyém biztos üvöltene ha kimegy a könyöke.
nem a félelemérzettel van a gond, mert az tudom, hogy nincs még nekik.
a baj az, hogy ha "baleset" éri, akkor szinte sosem sír, mert nem nagyon fáj neki.
Az elmúlt egy hétben egyszer voltunk ügyeleten, mert lefejelte a járólapot a csúszda tetejéről. Akkora púpja lett, mint a fél feje. 3 perc múlva ugyanazt csinálta.....
tegnapelőtt a baleseti ügyeleten kötöttünk ki, mert kiment a könyöke a helyéről, de csak akkor mondta, hogy fáj, amikor hozzá akartunk érni. aA dokinál annyival reagált arra, hogy visszarakta a könyökét, hogy juj, fáj. Kijötünk arendelőből, mintha semmi nem történt volna, ugrott le a lépcsön, futott ezerrel, bánja is ő, hogy mi történik....
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki miért vonták meg a tartósan beteg, állandó gyógyszerezésre szoruló asztmás gyerekektől a magasabb családi pótlékot?
- A 3-17 év közötti gyerekek neme, magasság-testsúly, TTI, lábméret, iskolai belüli ill. kívüli sportolás (nem csak versenysport)
- 130 cm-er magas gyereknek hány colos bicikli kell?
- Diszlexiás gyerek kaphat magasabb családi pótlékot?
- Tud valaki segíteni abban, hogy mi a szabály a gyerekülésre, ülésmagasítóra?Hány éves kortól, centitől, kilótól lehet magasító?
- Ha az anyuka magas, de az apuka átlagos termet, akkor megeshet, hogy a gyerek is magas lesz, vagy valahol középúton meg fog állni?