Tud valaki segíteni abban, hogy mi a szabály a gyerekülésre, ülésmagasítóra?Hány éves kortól, centitől, kilótól lehet magasító? (tudásbázis)
Ha magasabb mint 150 cm akkor elvileg ülhet.
Ennek ellenére én tuti nem ültetném előre, az autóban az "nayósülé" a legveszélyesebb hely. Hátul biztonságosabb, ott is a vezető mögötti ülésen.
nem ülhet elöl
12 év vagy 150 centi kell
Én is abban vagyok dilemában,hogy a kisfiam 9 éves,és magasítón ül,de elől mellettem.
Eddig senki sem tudta megmondani,hogy ülhet-e elől.
1. csoport: gyermekülések 1-4 éves korig (9-18 kg)
Másfél éve korig javasolt a menetiránnyal szembeni elhelyezkedés, ezen kor fölött már menetiránnyal megegyezően is használható a babaülés. A legideálisabb azon ülések, amelyek rendelkeznek rázkódástompítóval, ötpontos rögzítő övvel, háttámlájuk állítható és az ülés nagysága is variálható, hogy minden esetben jól illeszkedjen a babához.
2. és 3. csoport: ülésmagasítók és ülőpárnák 3-7 éves (15-25 kg), illetve 6-12 éves korig (22-36 kg)
Célszerű olyan ülést vásárolni ebben a korban, amelynek van biztonságiöv-elvezetője, így az öv megfelelően követi a test vonalát. A háttámla nélküli üléseknél az autó saját háttámláját kell figyelembe venni, ugyanis ennek a gyermek fejénél magasabban kell végződnie. Ebben a csoportban már szempont, hogy az ülések szélessége állítható legyen, így a gyerek növekedéséhez igazodva több éven át szolgálhatja a biztonságot.
Az autós ülések már 15 ezer forinttól megvásárolhatók újan, de a határ természetesen a csillagos ég. Az új ülések helyett azonban keresgélhetünk használt, jó állapotban lévő és a bolti árnál sokkal olcsóbb babaüléseket is az interneten. Ma már léteznek olyan kompatibilis ülések, amelyeket egyszer kell megvenni, és a csecsemőkortól egészen a gyermekkorig kisebb-nagyobb átalakításokkal védik a gyermeket az autóban.
120cm-től lehet magasítót használni.
Korhoz-kilóhoz nem kötött.
További ajánlott fórumok:
- Maxi cosi priori fix, vagy besafe izi comfort isofixes gyerekülést vegyek, 9-18 kg ig kategóriában?
- Kinek milyen biztonsági gyerekülése van? Szerintetek melyik a legjobb?
- Mikortól kell/lehet autóba ülésmagasítót használni gyerekülés helyett? Milyen szabály vonatkozik erre a KRESZ-ben?
- 4 éves, 110 cm-es, 18 kg-os gyereknél elég az ülésmagasító az autóban, vagy még kötelező a komplett gyerekülés?
- Concord gyerekülés szétszerelésében valaki tudna segíteni?
- Bicikli csomagtartóra szerelhető gyerekülést keresek. Tudtok ebben segíteni?