Diszlexiás gyerek kaphat magasabb családi pótlékot? (tudásbázis kérdés)
Én ezt eléggé körbe-bukdácsoltam. Amikor a fiam még kisci volt, és észlelték a problémát, még nem volt Net.
Nos, a családi pótlék nem lesz magasabb, de a fiad alighanem "sajátos nevelési igényű" lesz, és erre már vannak kedvezmények.
Például a középiskolás fiam 90%-os utazási kedvezménye, Budapset és a lakóhelyünk között. A környéken nincs hasonló szakiskola ugyanis. A féláras ebéd is ilyen kedvezmény, és az ingyenes tankönyv is. Továbbá, amíg iskolába jár, kapja a családit, akkor is, ha már nem tanköteles és nappalira jár. Ez Nektek még azért odébb van.
Mindjárt keresgélek segítséget a neten.
Serry, nem feltétlenül szűrik ki az oviban, a fiamnál sem sikerült!
Akkor addig semmi sem hivatalos:(
Mennyi idős? Mit is mondtál?
Igen legalábbis, hogy ebbe az osztályba kerültünk most az ő étkeztetése a legolcsóbb.
Nem tudom ez mi alapján van... érdeklődd meg első körben a városházán.
az biztos, hogy féláron ehet??, mert eddig mi mindig 100 % fizettünk az ebédért.((
a tankönyvet ingyenkapjuk..mi is
Nem nem kaphat,mert nem krónikus betegség.
SNI gyerek ha sikerül neki akkor mehet pl beszédjavító előkészítő osztályba. Ilyen osztályban ingyenes a tankönyv és féláron ehet. Ennyi jár. Mi most épen ezt az utat járjuk. Nagyon élvezi különben ezt a sulit.
sziasztok...
szeretnék érdeklődni, hogy szerintetek diszes gyerek kaphat magasabb családi pótlékot??
köszönöm..
További ajánlott fórumok:
- A családi pótlékot megkapta már valaki?
- Hallottátok, hogy el akarják venni a családi pótlékot a magas keresetűektől?
- Mire költötted a családi pótlékot, vagy a GYES-t?
- Tudja valaki miért vonták meg a tartósan beteg, állandó gyógyszerezésre szoruló asztmás gyerekektől a magasabb családi pótlékot?
- Magasabb összegű családi pótlékot hogy tudok magamnak igényelni?
- A lányomnak veleszületett csipődeformitása van, erre kaphatok az államkincstártól magasabb családi pótlékot?