Túl lehet adagolni a B6 vitamint terhességi idő alatt? (tudásbázis)
Csak 6 hetig szedted, meg jo, hogy eszrevetted!
En 20 hetes vagyok, napi 1-2 szemet szedek MagneB6- bol neha mikor kicsit idegesebb vagyok.
Köszi a válaszokat! Magnézium ügyben már én is kiokosodtam a netről. A magnézium citrát (ami a magnesii citriben meg a Magne B6 extrában is van) magnéziumtartalma csak 14% körül van. A Magne B6 betegtájékoztatója szerint 618,43 mg magnézium
citrát tartalmaz 100 mg magnéziumot.
Viszont a b6-ról azt olvastam, hogy tartósan nagy mennyiségben gondot okozhat a babánál, csak azt nem fejtették ki, hogy a tartós mennyi időt jelent ill.. mi számít nagy mennyiségnek...
Az való igaz, hogy mióta szedtem a nagyobb adagot rengeteget pisiltem, de azt hittem ez a baba elhelyezkedése miatt van így.
Sziasztok!
24 hetes kismama vagyok és egy félreértésből adódóan Magne B6 helyett Magne B6 extra tablettát szedtem napi 4 db-ot a 18. héttől. Az extra változat kétszer annyi hatóanyagot tartalmaz, mint a normál. Magnéziumból 100 mg-ot, b6 vitaminból meg 10 mg-ot. Emellett még az elevitet is szedtem.
Így magnéziumot naponta 500 mg-ot, b6-ból meg 42 mg szedtem be. A magnéziumból 450 mg a szükséglet terhességben, ezt nem nagyon léptem túl.
De a b6 vitaminból kb. 2,2 mg ajánlott, max 25 mg/nap, ezt viszont jócskán túlléptem. Szerintetek ez okozhatott valamilyen gondot a babámnál? Eléggé meg vagyok ijedve!
Ti szedtetek b6 vitamint a terhesség alatt? Mennyit?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek 2 vetélés után és 3 egészséges gyerek mellett normális dolog-e baba után vágyni? Lehet -e segíteni a terhesség megtartását?
- Negativ terhességi teszt vagy lehet ebből még pozitív?
- Terhesség lehet?
- Milyen terhességi vitamint szedsz?VAgy szednél baba tervezésekor?
- B6 vitamint szedtetek a terhesség alatt hányinger ellen?
- Terhesség alatt milyen vitamint ajánlott/engedett szedni az orvosotok?