Tudtok valami jó módszert, ami azonnal elmulasztja ha fáj az epém? (tudásbázis kérdés)
kimaradt kb. 4-5 doboz
cholagol cseppem
gyógyszertári ára 599 Ft
500 Ft/db szívesen átadom
06 30 984 28 40
túl vok az epe műtéten...már lábadozom...
remélem majd minden jó lesz...
és ezzel a polippal nem tudnak mit kezdeni?
nem lehetne megoperálni?
nem is mutatták ki a köveket?
meg amíg nem jár a gasztróshoz és panaszkodsz addig nem is műtenek meg..
pedig te s írod itt, h szenvedsz...
én sem jártam sűrűn a gasztrón max 3x a négy év alatt a dokimnál - mert egy dokihoz jártam - és meg csináltatta a hasi uh-t és ott végre vannak apró kövek...
és rögtön küldött sebészhez - ő meg adott időpontot.
nem lacafacáztak - hisz a tünetek megvannak a kövek is és akkor minek szenvedjek...
csak most meg a volumen korlát miatt várok a műtétre már 2 hónapja...
Nem még nem műtöttek, de szerintem egy darabig nem fognak amíg nem szükséges.
Mikor terhes voltam egyszer begörcsölt az epém a lecsótól. Fú de rossz volt. Nem elég a nagy pocak, még azepém mégjobban felpuffasztott. Akkor is hánytam. Persze akkor én is jól érzem utána magam ha hánytam.
mondjuk ha vmi kaja nagyon megdolgozott és kő keményre felpuffadok..és néha hányok..akkor utána nekem jobb...
baromi gyenge leszek de jobb utána - de kell a szuri a dokitól ilyenkor mindenképp...
jaj majd csak telik az idő és műtenek.
téged nem műtenek meg?
mondjuk én sem szeretem a cseppet, mert undorodom az ízétől és néha hányingerem van tőle - mert az eukaliptusz íze van és attól alapban hányingerem van..
de azért használ főleg megelőzésre használom és beválik.
de ha már vmi kajával nagyon melléfogtam és begörcsölök akkor már mind1 és nem hat csak ha megszúr a doki...
a cholagol cseppet próbáltad?
én már használom pár hete és úgy tűnik beválik.
de a puffadás meg van azért...
igen én is...
de már a közérzetem sem olyan jó ettől a puffadástól..
már alig várom a műtétet.
én most ettem sárgadinnyét - eddig nem fájt tőle - remélem most sem fog...
ó te szegény..
ahogy mkor írtad a barackot...hogy beteg vtál tőle..nem is merek enni...mert már félek, h nehogy begörcsöljek
én görcs közben akkorára puffad a gyomrom, h majd szét robban...
én is így gondolom, h túl nagy diéta meg stb is gond lehet.
kaptam egy listát mit és hgyan készítve lehetne enni..
főzelékeket tejjel és ne tejföllel habarva...
stb..
én pont úgy étkezem mint ahogy írva vagyon.
tehát különösebben nem diétázom.
de! már van olyan étel amit nem ehetek amit pl pár hete vagy akár pár napja ehettem.
és pár tiltott ételektől semmi bajom.
nagyon változó kinek mi a jó.
én is kérdezgetettem az embereket akit már megműtöttek, h milyen utána...
örülök, h neked is jók a tapasztalatok.
Annyira nem érzékeny. Akkor mondanám érzékenynek ha minden étel után érezném, de szerencsére nem.
Nem értem miért pont a nyers gyümölcstől. Pedig úgy szeretem:-)
Nem. Csak barackot ettem az nap. Lehet hogy erre sokallt be az epém. Igaz tegnap is ettem barackot de napközben ettem mást is. Volt olyan hogy befektettek a kórházba az epémmel, de nem történt semmi azon kívül hogy infúziót kaptam, és másnap szűrtlevest.
Figyelek azért arra, hogy mire reagál az epém.
Sziasztok epések! :) Hogy feljött ez a téma megint! Nekem sincs már epehólyagom mindjárt egy éve, és mondok nektek egy nagyon jó tanácsot műtét utánra:
Sokan átesnek a ló túloldalára, és annyira kevés zsíros (idetartozik persze a növényi is) ételt esznek, hogy az epe pangani kezd, és ugye ez kedvez az újabb kövek képződéséhez. Ráadásul a zsírban oldódó vitaminoknak így nehezebb dolguk van.
Szóval az epediéta legfontosabb eleme az a mértékletesség. Azt meg sajna ki kell tapasztalni, hogy miket nem bír az ember, nekem szerencsére azóta sem volt görcsöm. :)
en mar beture tudom mitol gorcsol az enyim igy tokeletesen tudom kezelni. csak hat mire eljutottam odaig, hat kapartam a falat joparszor.
en leginkabb a tejfol+zoldseg kombinaciot nem birom. de ugyanazokat az osszetevoket kulon kulon siman megeszem (tejfolt is zoldet is). fott paradicsomnal (pl milanoi szosz) meg a hejat kell lehuznom (nyersen nem zavar). a tojast fozve nem birom, de sutve (pl tukortojas, rantotta) mar igen. nagyon valtozo kinel mi okoz gondot.
sztem a sokféle gyümi okozta nem?
az a kotél nekem is hat ha szuriban adják. de ha csak tablettában kell bevenni nem hat.
bevehetek 10 nospát, stb akkor sem hat.
éjszaka sajgott az epém meg nagyon felpuffadtam.
már nem tom mit egyek. már napról napra változik.
egyik nap még ehetem azt amit eddig pár nap múlva már nem.
ha hideg kaját eszem nem fáj. és érdekes: a mekis kajáktól semmi bajom, sőt!!
már alig várom a műtétet.
ja, és attól, h nem látszik az uh - n attól még lehet k stb...én nekem is csak mostanra sikerült végre kimutatni, pedig mióta szenvedek már!!
Sziasztok!
Nekem is beszokott görcsölni az epém. Tegnap előtt én is begörcsöltem. Észre vettem, hogy ha gyümölcsből sokat eszek akkor görcsölök be. Gyümölcsnapot akartam tartani és barackot ettem csak. Erre besokallt az epém. Az almát, a mandarint, és a narancsot nem bírja az epém. Engem is küldtek UH-ra, de nem találtak semmit.
A banánt még bírja az epém. Chollagol cseppet én is próbáltam de nekem nem vált be. Nekem algopirin- nospa koktélt adtak amikor nagyon begörcsöltem. Azért odaszoktam figyelni mit eszek, de erre most én sem gondoltam.
nem én előre megmondom az orvosomnak, h ahhoz nem járulok hozzá.
1x egy belgyógyos, gasztrós dokinő mondta, h már nem nagyon divat a beöntés inkább hashajtót adnak.
de nem hagyom magam...:)
További ajánlott fórumok:
- Tudtok olyan jóslást, módszert, ami segít két férfi közül választani?
- Tudtok valami jó módszert allergia ellen?
- Tudtok valamilyen módszert amivel helyreállithatnám a hormonrendszerem?
- Nem tudtok valami egyszerű, de hatásos módszert mitesszerek ellen?
- Sziasztok! Hétfő óta egy kicsit fáj a torkom és estére mindig belázasodok. Tudtok valami jó módszert, ami gyorsan elmulasztja őket?
- Gyomorfájás elmulasztására tudtok valami bevált dolgot?