Sziasztok! Hétfő óta egy kicsit fáj a torkom és estére mindig belázasodok. Tudtok valami jó módszert, ami gyorsan elmulasztja őket? (tudásbázis kérdés)
mit takar az, hogy belázasodsz?
38 alatt nem kell csillapítani.
torokfájásra bioparox. nem reklám, tapasztalat :)
én is Augmentint kaptam, meg köptetőt.
hát hétfőn már nekem is kellene dolgoznom, de egyelőre nem veszek észre javulást.
a legjobb, hogy elküldött mellkas rtgre is, de hát oda meg hogy menjek el, ha ágynyugalom???? :))))
Nekem először a torkom gyulladt be, majd az egész torkom - kb. 10 cm-es szakaszon fájt - és persze folyt az orrom. Utánna 37,8 fokos láz jött este hidegrázással. Erre próbáltam már a neocitránt, strepsilzt, a tantumverdét és a aspirin c-t is.
De mindegyik fél megoldásnak tünt. Ezután elmentem a dokihoz és felírt augm. duo-t amire allegriás reakció lett a végeredmény. (Beduzzadt az orrom körül az arcom és nem bírtam aludni tőle.) Visszamentem, hogy írjon fel mást, de csak allergia elleni orrsprayt kaptam. Most már nem fáj annyira a torkom, de köhögök, tele az orrom, és ismét lázas vagyok. Jövőhéten mennék vissza dolgozni gyesről:(
Nekem szerencsére nem nagyon fáj a torkom, remélem így is marad.
Nem akarnék dokihoz menni, ha nem muszáj, még új vagyok a jelenlegi munkahelyemen.
Szia, nálam torokfájásra a zsálya tea vált be. Nem valami gasztrocsoda ízileg, de hatásos. Plusz pihenéééés!
De abban igaza sznevmm - nek, hogy ebben a vírusos időszakban nem ártana egy dokilátogatás.
szia
hát nekem hasonló volt, múlt csüt. estére láz, péntekre elmúlt, aztán elkezdett fájni a torkom, meg olyan nem jól éreztem magam. hétfőn munka, estére megint láz, torkomban ezer kés, másnapra láz elmúlik.... tegnap elmentem dokihoz, minden gyulladt, mandula, gége, légutak. jól megijesztett, hogy tüdőgyull. lehet a vége, feküdjek itthon, antibiotikum.
hát most itthon lógok, lázam csak hétfőn volt, és nem is vagyok olyan nagyon beteg, csak ha erőltetném, biztos visszaesnék....
igen!!
szerintem egy orvos!!!ebbe a hülye influenzába vigyázni kell!!!nehogy valami legyen a láz miatt!!mert az valaminek a jelét küldi a szervezet ha lázas vagy!!sima torokfájásnál nemérdekes!!!
Húh elsőre pont egy konkrét gyógyszer-reklámot juttattál az eszembe. Pontosan ugyanezez a szövege...
Komolyra fordítva: ha tudsz, akkor maradj otthon, aludj és pihenj nagyokat, egyél keveset és igyál sokat (pl. mézes teát és sok-sok tömény citruslét - ezekkel gargalizálhatsz is)...
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni a pattanásos bőr ellen? Hogyan lehet elmulasztani?
- Az unokaöcsém belázasodott egyik pillanatról a másikra:( mit csináljak vele? még csak 5 éves...
- Mit tennél, ha elmulasztottad volna az igaz szerelmet, de most visszakaphatnád?
- Tudtok valami jó módszert, ami azonnal elmulasztja ha fáj az epém?
- Tuti megoldás szemölcs elmulasztására
- 18hós kisfiam 2 napja tele van ismeretlen csípésekkel, most meg belázasodott. Mi lehet ez?