Tudsz valami arról, hogy GYES mellett támogatott képzésre lehet jelentkezni? (tudásbázis kérdés)
Ha ezt gyes mellett szeretnéd elvégezni,le kell mondanod a gyesröl,én most ebben a cipöben járok!Nem lehet ilyesmit csinálni,nekem a munkaügyiben mondták!De lehet azt csinálni,ha közel a gyes vége,feliratkozol utána egy tanfolyamra és nem maradsz jövedelem nélkül,mert elhelyezkedni,vagy visszamenni dolgozni a mai világban lehetetlen!Bár azt is hallottam,meg akarják szüntetni az ilyen képzéseket,mert nem éri meg!
Párom elvégzett egy ilyet,180 nap letelt,sem elhelyezni,sem elhelyezkedni nem tudták/tudott!Semmi jövedelme nincs!
Az egyik ismerősöm kapott ilyen támogatást úgy működik,hogy
-Mivel gyors és gépíró a szakmája(ez elavult) így le kellett mondania a gyest beiskolázták nappalin.8-14 óráig Egészségügyi iskolába.És ezért kap amíg az iskola tart 50.000 és 60.000 forint között.Jól járt mert nem a gyest kapja,és lesz egy sulija.
További ajánlott fórumok:
- Ha abbahagytam az első államilag támogatott okj-s képzést, akkor már nem jelentkezhetek egy másik államilag támogatott levelező képzésre?
- Munkanélkülin keresztül jelentkeztem szociális gondozó és ápoló képzésre! Holnap megyek felvételizni, valaki tudja mik lehetnek a kérdések?
- Ha van egy emelt szintű OKJ-s végzettségem, jelentkezhetek még Felsőfokú szakképzésre államilag támogatott formában?
- Felsőoktatásba jelentkezésnél államilag támogatott szakra hány éves korig lehet jelentkezni?
- Államilag támogatott szakra jelentkeznék
- Jelentkezett vagy jelentkezik valaki idén újságíró képzésre?