Ha van egy emelt szintű OKJ-s végzettségem, jelentkezhetek még Felsőfokú szakképzésre államilag támogatott formában? (tudásbázis)
Ez a téma most éppen aktuális nálam is..
Én jártam 2 évig egy helyre, és most kellett volna OKJ-s vizsgáznom....de nem lett meg a nyelvvizsgám..sajnos..
Akartam jelentkezni egy második szakképzésre, és képzeljétek el, hogy nem lehet..ingyen..
Csak 2 esetben lehetne:
Többszörösen hátrányos helyzetű lrnnék, és erről lenne papírom...
A szakképzés ráépül az előbbi képzésre (pl. középből- felső)..
csak így..
Már nem a szakma megszerzése van ingyen (OKJ vizsga), hanem a felkészítés..
Ez borzasztó...
Erre is jó törvényeket hoztak:-(((
Hát erre én is kiváncsi lennék.
Azt tudom, hogy egy évf. társam elvégzett egy középszintűnek számító idegenvezető 1 éves OKJ-t és simán jött felsőfokú 2 éves idegenforgalmi szakmanagerre, merthogy az ilyen szintemelést támogatják és nem kell költségtéritésben
További ajánlott fórumok:
- Ha abbahagytam az első államilag támogatott okj-s képzést, akkor már nem jelentkezhetek egy másik államilag támogatott levelező képzésre?
- Szerintetek ha nem vesznek fel egyetemre, akkor középiskolába, 2éves szakképzésekre meddig lehet jelentkezni?(pesten)
- Tudsz valami arról, hogy GYES mellett támogatott képzésre lehet jelentkezni?
- Szeretnék jelentkezni valuta pénztáros, valuta ügyintéző tanfolyamra. Tud valaki róla, el lehet helyezkedni ezzel a végzettséggel?
- Felsőoktatásba jelentkezésnél államilag támogatott szakra hány éves korig lehet jelentkezni?
- Államilag támogatott szakra jelentkeznék