Tudja vki. hogy, melyik önkormányzattól lehet kikérni a gyerek adókártyáját? (Bonyolult, leírom) (tudásbázis kérdés)
Apeh-tól kell beszerezni/bármelyiknél lehet igényelni/ ha kész akkor postán kiküldik.
Nekem az üdülésnél kellett bemutatnom(vállalati)
az Apeh-nál kell kérni.A Lányom 2 hetes volt,mikor igényeltem.
Nagyon sokan nem tudják ezt.
ez az!
csak úgy mondom: időt nem spórolsz, ha nem keresed atrületileg illetékes adóhatóságnál az okmányt. legf. majd ha kell, akkor sietsz érte! TEHÁT ha van rá idő, miért ne? max ami nincs nem veszik el!
Sziasztok!
Jelenleg már úgy működik, hogy minden újszülött megkapja az adókártyáját, születése után kell menni az APEH-ba, és kiküldik postán, csak egy papírt kell kitölteni. (Nekünk szükségünk is volt rá rögtön, hogy a babakötvényt intézni tudjuk.)
Régen tényleg úgy volt, hogy csak akkor kellett igényelni, ha a gyerek középiskolában szakmai gyakorlatra ment, vagy azután, ha dolgozni kezdett.
Most már minden újszülött kap egy adószámot, rögtön, születése után.
Most én nagyon hülye vagyok, ha azt mondom, hogy nem is tudtam, hogy a gyereknek is kell adókártya?
A lányom 11, a fiam 3,5 , most mi van? Igényeljem én is? Azt hittem, csak nekünk van ilyen, merthogy mi, felnőttek adózunk. már nem most kezdte a lányom a sulit, de az iskola nem adott ilyesmit.
Egyébként nekik mihez kell? Mikor kérik tőlük?
Én úgy tudom, hogy az adószám és kártya kikérését a területileg illetékes APEH-nál lehet kérni, illetve az APEH ügyfélszolgálati irodáiban.
Kitöltesz egy nyomtatványt és ingyen postázzák.
A Lányom született a VI. ker-ben, az állandója egy darabig a II.ker-ben volt, majd a VII.ker lett, az ideiglenes mindíg is vidéken volt.
Most kellene egy támogatáshoz, de nem tudom honnan kérjem - ahol született vagy az állandó helyről, de akkor is most honnan?
Köszi!
További ajánlott fórumok:
- Miért kapnak a rendőrök önkormányzati szociális bérlakást?
- Válás utáni új, bonyolult kapcsolat
- Jár- e TGYS,GYED,GYES a következő bonyolult esetben:
- Hogy viselkednétek a szomszédotokkal, aki alattomosan a hátatok mögött feljelent valamiért az Önkormányzatnál?
- Volt, akihez kimentek az Önkormányzattól megnézni a házat, kertet, udvart, hogy néz ki?
- Miért ilyen bonyolultak a pasik?