Tudja valaki milyen szakon kell tanulnom ha nevelési tanácsadó akarok lenni? (tudásbázis kérdés)
Ha valaki úgy osztja az észt, hogy neki nincsen konkrét tapasztalata a témában, sőt fél is tőle, szerinted mennyire fogják elfogadni a tanácsait?
Ha foglalkozol pszichológiával, mert érdekel, akkor erre tudod a választ. Ezek után kérdezd meg magad, hogy biztos ezzel akarsz-e foglalkozni. Szerintem...
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de saját bevallásod szerint is nincs érzéked, elhivatottságod ehhez a pályához. Szerintem hagyd ki.
Evezz más vizekre. Az itt felsoroltak mindegyikéhez nagyon szükséges az empátiakészség, elhivatottság.
Ezek nélkül.... sem Neked, sem leendő gondozottjaidnak nem lesz leányálom.
Addig amíg a gyerekeket nem tudod elfogadni, legyen az bármilyen ...
ne akarj velük és a családjukkal foglalkozni, mert úgysem fogják elfogadni tőled a tanácsot, mert érezni fogják az ellenállásod...
inkább tanulj és majd meglátod...
ha a pszichológia érdekel akkor tanulj azt, aztán meg majd kialakul...
Pedagógiával ha van nálatok kisegítő iskola, akkor ott el lehet helyezkedni...
Én biztos vagyok benne, hogy TE nagyon sok hátrányos sorsú, és/vagy nehezen kezelhető gyermeknek tudnál segíteni...
Nekik már az is nagyon jól esik,ha valakivel beszélgethetnének...
Igen, és ha valakinek, akkor neked is megvan az érzéked, empátiád, ahogy nekem is...
Nekem is hatalmas a beleérző képességem, a szociális érzékenységem megvan...
De én soha nem jutottam be még a tanfolyamokra sem, ami szociális, mert ahol fizetni kell, nincs rá pénzem, a munkaügyesre meg nem jutottam be...
szerintem ez az egész dolog nem neked való. talán el kellene menned egy pályaválasztási tanácsadóhoz : )
ne sértődj meg, nem azért írtam, hanem mert ez a pálya azoknak is nehéz, akik szeretik a gyerekeket, mert a problémás esetek kerülnek eléjük.
meg aztán sajáttapasztalatom, hogy amitnem szeretek, azt nem is igazán igyekszem megérteni. akkor meg minek? (lehet,hogy) csak egy életed van, töltsd azzal, amit igazán szeretsz!
Mivel a nevében benne van a pedagógia, ezért gyerekekkel foglalkozik.
Nincsen olyan munka, ahol csak felnőtteknek életvezetési tanácsokat kellene adni, maximum a családsegítőbe, ahol, nem csak gyerekes családok vannak, hanem pl. van adóságrendezés is. De ott is kell foglalkoznod mással is.
Még mindig nem értem:
Gyerekekkel nem akarsz foglalkozni, de akkor kinek akakrsz nevelési tanácsokat adni?
Rászorulókkal nem akarsz foglalkozni, de akkor kinek akarsz életvezetési tanácsokat adni?
Tehát marad a pszichológia, 5 év egyetem, és még legalább 5 év mire egyedül praktizálhatsz. Vagy legyél neveléstani bölcsész, azok csak értekeznek, meg írogatnak, nem igazán látnak gyereket.De az is 5 év plusz Phd.
nevtan, iskolák, kórházak...
egyesületek
tudnátok esetleg hogy a szociálpedagógiával hol lehet vagy hogy lehet elhelyezkedni? tehát milyen intézményekben és miként lehet tevékenykedni,mert szoc.munkás nem szeretnék lenni,tehát ilyen rászoruló családokon,gyerekeken segíteni stb
hanem inkább a pszichológiai,életvezetési,nevelési részével foglalkozni:D
A nevelési tanácsadóban pszichológusok és gyógypedagógusok dolgoznak elsősorban. Ha erre gondoltál. Ott elsősorban a problémás gyerekeket vizsgálják be.
Ha életvezetési tanácsokat akarsz adni családoknak, pl. gyereknevelésről, akkor azok a gyermekjóléti szolgálatoknál dolgoznak és leginkább szociálpedagógusok vagy szociális munkások.
sziasztok
tudnátok segíteni hogy egyetemen milyen szakra jelentkezzek ha nevelési tanácsadó akarok lenni,vagy valami ilyen munkát végezni???kőszi:D
További ajánlott fórumok:
- Nevelési tanácsadóba kellene mennünk
- Kötelező a nevelési tanácsadóba elmenni, ha az óvónő javasolja?
- Nevelési tanácsadóba kellene mennünk. Mire számítsak? Hogy zajlik ez?
- Szerintetek ciki nevelési tanácsadóhoz fordulnom a lányommal?
- Nevelési tanácsadó
- Van-e itt valaki, aki Nevelési Tanácsadóban dolgozik.