Tudja valaki hogy mit jelent az "illegál port kommand" hibaüzenet, amikor képet szeretnék feltölteni a fotoalbum.hu-ra? (tudásbázis)
jó, akkor meg kell próbálni, megy-e a kézi ftp.
elő kell hozni a parancssort (a fekete ablakot) a korábban leírt módon.
C:\Documents and Settings\Administrator>
írd, be hogy ftp 212.52.166.177
(ez a fotoalbum.hu ip címe)
aztán várni kell egy kicsit és a Usernél a felhasználónevet, aztán meg a passwordnél a jelszót beadni.
utána a prompt arra változik, hogy ftp>
C:\Documents and Settings\Administrator>ftp 212.52.166.177
Connected to 212.52.166.177.
220 ProFTPD 1.3.0 Server (brumi) [212.52.166.177]
User (212.52.166.177:(none)): butternut
331 Password required for butternut.
Password:
230 User butternut logged in.
ftp>
itt most ki lehet adni egy dir parancsot, aminek ki kéne listázni a már fönt levő képeid vagy albumaid
ftp> dir
200 PORT command successful
150 Opening ASCII mode data connection for file list
drwxrwxrwx 2 butternut www-data 6 Dec 3 18:43 but
226 Transfer complete.
ftp: 61 bytes received in 0,00Seconds 61000,00Kbytes/sec.
ftp>
namost kézzel meg lehet próbálni feltenni egy filet. az lenne az érdekes, hoyg ez megy-e.
én a broki.jpg-et próbáltam, ennek feltétele, hogy a kép ott legyen, ahol legelőször álltál, amikor feljött a parancssor, nekem pl (ha fönt megnézed), ez a "C:\Documents and Settings\Administrator" mappa volt.
ha neked másmilyen a promtod, keresd meg azt a mappát a gépen és másolj oda valami tesztképet.
utána
ftp> put broki.jpg
200 PORT command successful
150 Opening ASCII mode data connection for broki.jpg
226 Transfer complete.
ftp: 311797 bytes sent in 4,36Seconds 71,51Kbytes/sec.
ftp>
szóval ha ez megy az már jó jel.
1.Nincs semmi kipipázva- csont üres az egész
2. Simán kábelről megy (rossz a router)
illetve az is érdekelne még, hogy ha a start menü, futtatásba beírod, hogy cmd, és entert nyomsz, akkor a feljövő fekete ablakba, ha azt írod, hogy ipconfig, akkor mit kapsz?
(ha nem akarsz annyit gépelni: a parancs beírása után az ablak fejlécén nyomj egy jobbgombot, és a listában lejjebb lesz egy Szerkesztés menü kis nyíllal, annak az almenüjében van mindent kijelöl. Utána még egyszer jobbomb a fejlécen, Szerkesztés, majd másolás. így az egész szöveget ki tudod másolni egy Jegyzettömbbe vagy akár ide a válaszhozzászólásba.)
szóval, a probléma azzal a sorral van, amit ki is emeltél a képen:
FTP parancs PORT 127,0,0,1,18,5
ez azt jelenti, hogy a 127.0.0.1-es ip címre szeretne a géped beszélni, a 293-as porton.
(18 >> hexában 12
5 >> hexában 5
125 >> decimálisban 293 ezt nem kell értsd, de így van)
evvel az a probléma, hogy a 127.0.0.1 minden gépen a localhost, azaz saját maga. ez elég fura, mert nem saját magadnak akarod küldeni, hanem a fotóalbum szervernek, vagy minimum a gatewayednek, és a port is minumum 1024 vagy magasabb kéne legyen.
úgyhogy van még kérdésem.
1. A fotóalbumban, a Beállítások menüben, Programbeállításokban van egy Internetbeállítások fül.
Itt be van-e pipálva a Passzív ftp, vagy a proxy, és ha igen, milyen beállítások vannak még?
Screenshotot is küldhetsz.
2. Van-e router a házban, vagy direkt a géptől a kábel a szolgáltatói (t-com, invitel, akármi) modembe megy?
írtam privit
amúgy ide a hoxára én is csak összehúzva, a kép egy részét kivágva tudtam feltenni, mert nagyon le van korlátozva, mekkora képet lehet feltenni.
kissé bután érzem magam, mert kb. 10.000-szeer csináltam már print screen-t. Esküszöm ezen a laptopon nem találtam a gombot, de már rájöttem hol van.
De nem tudom a Hoxa-ra sem feltenni amit kimásoltam.Peedig méretben nem nagyobb mint egy normál kép.
Asszem előveszem a másik gépet és onnan megpróbálom. Lehet hogy a gépemmel van a gond.
1. Start menü, futtatás, írd, hogy mspaint és nyomd meg az entert
2. Kinyílik a Paint
3. Menj vissza a fotóalbumos ablakba, úgy, hogy már nyitva van a Működési Napló, és vedd jó nagyra a működési naplót, hogy jó sok látszódjon belőle. Nyomd meg a PrtScr gombot a billentyűzeten (az Insert, Home stb fölött szokott lenni).
4. Menj vissza a Paint programba és nyomd meg a CTRL-V-t. Ez bemásolja a képet.
5. File menü a Paintben, mentés és valami néven menstd el az asztalra vagy valahova. Utána fel tudod rakni az adatlapodra.
oké, kipróbáltam a progit. nálam megy.
a következőt kéne csinálni:
a programban a beállítások menüben van ilyen, hogy Működési Napló, kattints rá.
Alul megjelenik egy ablak, amiben a rendszer üzeneti vannak, illetve, hogy mit próbál csinálni és mi a hiba.
ha tudod hogy kell screenshotot csinálni róla, légyszi csinálj egyet és tedd fel az adatlapodra átmenetileg, hogy megnézhessem, köszi!
oké, azt hittem a total commander.
általában ezek a progik ftp-znek, méghozzá a 21-es porton. ilyenkor az van, hogy ő megpróbál átmenni a 21-es porton és ha bejutott a fotóalbum szerverre, kiadni a "put" parancsot, ami ugye a képet másolja föl. ez nem sikerül neki.
okok lehetnek:
-valami elállítódott a gépeden a tűzfalban és nem engedi már a 21es portot
-valami elállítódott a szerveren, de akkor szerintem már a fotóalbumosok is tudnának róla
-valami rossz a file nevében, tehát pl van benne ilyen, hogy * vagy szóköz, amit nem szeret a progi.
de akkor tudnám igazán megnézni, ha rá tudnék menni a gépre, van msn-ed?
További ajánlott fórumok:
- Miért nem képes miattam feltölteni a telefonját?
- Hogyan és milyen képeket lehet feltölteni az iwiwre?
- Hogyan kell vonalzót feltölteni az adatlapomra a bemutatkozáshoz?
- Hogyan lehet képet feltölteni a képgalériába?
- Hogyan lehet az adatlapomra vonalzót feltölteni?
- Miért nem lehet az iphone-ról a naplóba képet feltölteni?