Tud valaki olyan főiskolát, egyetemet ajánlani, ami természetgyógyász képesítést ad, és nem sima okleveles képzés? (tudásbázis)
Értem. Nagyon köszönöm a tájékoztatást! Én egyelőre a pénzt gyűjtöm az alaptanfolyamokra, de ha kérdésem lenne még, írok majd Neked, ha nem bánod :)
Köszi mégegyszer!
Köszi!
Szerintem az alapmodulokat mindegy hol tanulod, az nem mindegy ha már szakot választasz ki tanít.
Az alapmodulok már távoktatásban is vannak, ahol én kezdtem tanulni az a suli már nem működik. Én 2002-ben csináltam meg az alapmodulokat, csak aztán munka miatt nem tudtam továbbmenni, de nem évül el. Most az ETI-hez mennék, ők már szinte minden szakon indítanak tanfolyamokat.
Reflexológiát és mozgás masszázs terápiát ott tanultam, kineziológiát most Kecskeméten tanulok.
Az ETI honlapján sok a hasznos info és telefonon is segítenek ha van kérdésed.
Gratulálok!!!
Én egyelőre nem tanulok még semmit, még puhatolózom, hol a legérdemesebb. Nekem az egészségügyi alapmodullal kellene kezdenem majd.
Te mely iskolá(k)ban tanultad meg az alapokat és elégedett voltál-e vele?
Tegnap voltam Reflexológiából! Sikerült, ráadásul az elméletre és gyakorlatra is 5-öst kaptam!
Nagyon nagy az anyag, nagyon nem mindegy kinél tanulsz de meg lehet csinálni. 16-an vizsgáztunk tegnap 1 embert buktattak meg, de hétfőn 6-ot kedden meg 5-öt. Nekem szerencsém volt mert jó vizsgáztatókat fogtam ki és nagyon jó tételeket húztam.
Jövőre kineziológiából és mozgás masszázsból megyek.
Te mit tanulsz?
Sziasztok!
Van köztetek aki vizsgázott már az ETI-nél valamilyen szakon?
Én pénteken megyek írásbelizni novemberben meg szóbelizni reflexológiából, jövőre meg AMM-ből és kineziológiából is szeretném megpróbálni.
Akinek van bármilyen tapasztalata írjon!
Valamelyik pesti egyetemen van, talán a sote-n, és a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán lesz idővel Nyíregyházán.
Én ott tanulok, az egyik tanár mondta!
a 1,5 éves ápolás és betegellátás szakra épülne, mint a szülésznő, mentőtiszt és ápoló.
Azt, hogy Pesten van, azt is ő mondta.
Háááát én a szelleműzést nem sorolnám a természetgyógyászat fogalomkörébe.
Nem is tudom, milyen SZJ (szolgáltatási jegyzék) alatt végezheti az, aki erre engedélyt kér/kap. De hogy nem kötik természetgyógyász végzettséghez, arra igen nagy az esély.
én jobban bíznék egy olyan természetgyógyászban, aki nem iskolában tanulta - tök mindegy, mennyi idő alatt - hanem mondjuk a nagyijától, aki az ő nagymamájától... stb. nekem ez, és egy bizonyos "adottság" jelenti a természetgyógyászt, amire születni kell.
nekem nem kell az sem, hogy orvos legyen, sőt. ha orvost akarok, orvoshoz megyek.
Vannak kötelezően elvégzendő iskolák, mert anélkül nincs sem ÁNTSZ engedély, sem működési engedély. Anélkül feketemunka van.
Feketemunkát is lehet végezni, tehát nem ad számlát, de akkor is legyen egy külön helyiség, ahol dolgozik és ott pedig igenis legyenek kitéve a végzettséget igazoló papírok.
vagy
3. tegye ki a falára
4. meglehetős inteligenciahiánnyal bír.
Nem túl meggyőző a konyha sarkában végzett tevékenység sem, miközben gyerek rohangál sikongatva körbe a lakásban vagy fő a holnapi ebéd.
Részemről fontos az is, hogy ne lakásban bonyolítsa a tevékenységét.
Hogyne lenne szűrő? Működési engedély, bizonyítvány, ÁNTSZ-engedély a falon vagy elkérheted, mert meg kell, hogy mutassa. Bizalmatlanságnak tűnik, de jogos a magam védelme. Amelyik természetgyógyász meg rossz néven veszi, az
1. engedély nélkül dolgozik,
2. képzettség nélkül dolgozik,
mindjárt folytatom
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Hogyan szüljünk? Természetes vagy császár?
- Orvos természetgyógyász segít itt Kérdezzetek
- Hiszel a természetfeletti dolgokban és mi a véleményed róluk?
- Miként haszosíthatja megszerzett képesítését egy orvos, ha 34 évesen kezdi az orvosi egyetemet?
- Gyed alatt van valami tandíjkedvezmény, ha elkezdem a főiskolát, vagy egyetemet?