Trüffelgolyó recept


100 g min. 60 %-os étcsokoládé
100 g tejszín (min. 30 %-os zsírtartalmú, állati eredetű)
15 g vodka
csipet só
hempergetéshez mandula, kakaópor
A Trüffelgolyó elkészítési módja:
A tejszínt tegyük fel sóval melegíteni egy kis füles edényben. Forráspont előtt húzzuk le a tűzről. adjuk hozzá a vodkát, és már önthetjük is rá a kimért csokoládéra. Addig keverjük, míg csodaszép, fényes, homogén krémet nem kapunk. Tegyük be a hűtőbe 1 órára. Ha lehűlt, vegyük ki és vizes kézzel formáljunk gesztenye nagyságú golyókat. A golyókat hempergessük meg egy tál pirított, durvára tört mandulában, cukrozatlan kakaóporban, de a mák is nagyon izgalmas ízt adhat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné 2., 2018. nov. 8. 18:27
A trüffelgolyó elkészítési módja és hozzávalói.