Almás-mézes szelet recept



2 db alma
20 g keserű kakaópor
400 g liszt,
250 g porcukor
1 tasak sütőpor
1 db tojás
2 evőkanál méz
100 ml olaj
200 ml tej
50 g durvára darabolt dió
A mázhoz: 100 g étcsokoládé
1 evőkanál kókuszreszelék
Az Almás-mézes szelet elkészítési módja:
Az almákat tisztítsuk meg, távolítsuk el a magházat, daraboljuk fel. A kakaóport, lisztet, porcukrot és a sütőport keverjük el, szitáljuk tálba. Adjuk hozzá a tojással, mézzel és olajjal elvegyített tejet, majd ha már egynemű a tészta, akkor az almadarabokat is. Simítsuk a tésztát a tepsibe, süssük meg az előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt. Rövid ideig hagyjuk a tepsiben, majd rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni. Az étcsokoládét olvasszuk meg forró vízfürdő felett, kenjük meg vele a süti tetejét, majd szórjuk meg kókuszreszelékkel. Csak akkor szeleteljük fel, ha a máz megdermedt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné 2., 2018. nov. 5. 20:02
Az almás-mézes szelet elkészítési módja és hozzávalói.