Toxémia? 35 hetes kismama vagyok, magas a vérnyomásom és elkezdett dagadni a bokám. (tudásbázis)
már nyomhatja a veséket és egyéb dolgokat is a baba belül.
nekem is dagadt a lábam,zsibbadt mindkét kezem mert mélyvénán ült a baba,a villa kiesett a kezemből mert nem tudtam fogni.a 37-es lábamra csak 39-es papucs volt jó és még sem jutott eszébe az orvosnak ilyesmi.
Szerintem nem kell aggódni. Hisz itt a meleg!!!!
De ha megnyugtat menj dokihoz, mérj vérnyomást rendszeresen és labor rendszeresen.
Én most szültem, és azt mondta a dokim, ha fehérje van a vizeletben, ill, magas a vérnyomásom, ill dagadok, akkor azonnali műtét. Ezzel szemben mikor bementem a kórházba 160/90 volt a vérnyomásom, dagadtam, de nem volt fehérje a vizeletben, így azt mondták, ez nem gond. Hát erről ennyit.
Jobban jársz ha megnézeted magad. De a 35 héttől ez már természetes dolog, hogy dagad a kismama.
Mondjuk nekem nem csak a bokám volt vizes hanem mindneem!
83 kilóval mentem be szülni és 68 kilóval jöttem ki a kórházból!!
Van akinél igen van akinél nem!:S
Doki meg mondaná.Én sajnos nem tudom...
Nem fogod észrevenni ezért kellett nekem is kórházban lenni!Viszont muszáj elmenni,mert nagyon veszélyes lehet rád és a babára nézve is ,de csak orvos tudja meg itélni mi a teendő!És ezt most nem azért írtam h bestresszelj,de bizony el kell menni!És lábakat nem lógatni:)
Minden jót a továbbiakhoz és könnyű szülést jó babázást hamarosan :)
Nekem a 35.héttől terhességi magasvérnyomásom volt de fehérjevizelés nem!
38.hétig bent feküdtem majd hazaengedtek 39.héten és 5.napon született meg makk egészségesen a kislányom :)
További ajánlott fórumok:
- Kismamák magas vérnyomással
- 10 hetes kismamaként folyamatosan fáj a fejem, az orvos szerint az alacsony vérnyomás miatt. De a kávé nem emeli.Tud valaki valami ötletet?
- Kismama vagyok, alacsony a vérnyomásom sokat szédülök mit tudtok ajánlani?
- A kismamak hamarabb megerzik a fronthatast? Ilyenkor felmehet a vernyomasunk?
- Terhességi toxémia. Megelőzhető valahogy? Ha már benne vagy, mivel lehet csökkenteni a vérnyomást,
- Magas vérnyomásos kismamák ide